Çıkar Türkiye bayraklarını Lille! Burak ve Zeki ile zirve keyfi

01.05.2021 - 23:51 | Son Güncellenme: 02.05.2021 - 00:09

Fransa Ligi'nde Nice ile karşılaşan Lille, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik'in golleriyle 3 puana ulaşarak hem liderliğini korudu hem de şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Çıkar Türkiye bayraklarını Lille! Burak ve Zeki ile zirve keyfi

AJANSSPOR-HABER

 

Fransa Ligue 1'in lideri Lille, 35. hafta maçında Nice'i 2-0 yenerken başrolde yine milli futbolcularımız vardı. Fransız ekibinin gollerini 13. dakikada Burak Yılmaz ve 55. dakikada Zeki Çelik attı.

Zeki Çelik'ten 100. maça yakışan gol

Bu sonuçla puanını 76 yapan Lille son 3 haftaya 75 puanlı Paris Saint Germain'in önünde lider olarak girdi. Bu karşılaşmada takımının formasınıj 100. kez giyen Zeki Çelik güzel futbolunu nefis bir de golle süsledi. 

Golü Twitter'dan Türk bayraklarıyla kutladılar

Fransız kulübü son maçlarda olduğu gibi bu golü de sosyal medya hesabından Türk bayrakları paylaşarak kutladı. Önce Lyon'u sonra Nice'i devirerek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Lille'i son maçlarda Türk futbolcuları taşıyor.

Lille'in son 4 golünden 3'ü Türklerden

Fransız ekibinin attığı son 4 golün 3'ü milli futbolcularımızdan gelirken (2 Burak, 1 Zeki), diğer golün asistini de yine Burak Yılmaz yaptı. Bu ikiliden Burak 71. dakikada yerini bir başlka temsilcimiz Yusuf Yazıcı'ya bırakırken, Zeki Çelik 90 dakika forma giydi. 

Haftaya Lens ile deplasmanda oynayacaklar

Son 3 haftaya girilirken şampiyonluk yarışında büyük avantaj yakalayan Lille, Fransa Ligi'nin 36. haftasında Lens deplasmanına gidecek. Zirve takipçisi Paris Saint Germain ise bugün evinde Lens'i 2-1 mağlup etti.

Lille'den Türkçe mesaj: Ayağınıza sağlık çocuklar

Öte yandan karşılaşmanın ardından Lille kulübü sosyal medya hesabından Türkçe paylaşım yaparak, "Ayağınıza sağlık çocuklar" dedi.  

.

Senin için hazırladığımız haberler