Chiefs’te çaylak running back sevinci

11.09.2020 - 14:58 | Son Güncellenme: 11.09.2020 - 14:58

Bertan ERMAN

NFL’in 2020 sezonu açılış maçında Kansas City Chiefs, sahasında konuk ettiği Houston Texans’ı 34-20 yenerek sezona galibiyetle başladı.

Chiefs’in hücumu yine geçen sezon olduğu gibi dikkat çekti. Ancak içlerinden öyle bir isim çıktı ki, şampiyonluk yaşayan isimlerden daha çok konuşuldu.

Missouri ekibinde Damien Williams’ın annesinin kanserle mücadelesi ve dünyadaki Koronavirüs Pandemisi nedeniyle bu sezon NFL’de oynamamayı seçmesinden sonra çaylak running back Clyde Edwards-Helaire ilk 11’de başladı. 25 koşu oyununda 138 yard mesafe kaydeden Edwards-Helaire, bir de koşu touchdownı yaptı.

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Edwards-Helaire, “Chiefs Krallığı’nda, bu sahada kendimi evimde gibi hissettim.” ifadelerini kullandı. Chiefs Başantrenörü Andy Reid ise, çaylak running back için, “İyi bir kamp dönemi geçirdi ve onun harika bir oyuncu olduğunu hissettik. Topu ona vermek istedik ama x kadar koşu oynayacaksın gibi bir şey demedik.” şeklinde konuştu.

Kolej kariyerini LSU’da tamamlayan 21 yaşındaki Clyde Edwards-Helaire, 2020 Draftı’nda, Kansas City Chiefs tarafından 1. tur 32. sıradan seçilmişti.

Fotoğraf: Kansas City Chiefs

Senin için hazırladığımız haberler