Chelsea, Romelu Lukaku'yu, Dusan Vlahovic İle Takaslamak İstiyor | Transfer Haberleri

08.08.2023 - 16:34 | Son Güncellenme: 08.08.2023 - 16:51

Chelsea, takımda bir türlü beklentileri karşılayamayan Romelu Lukaku'yu, Juventus'tan Dusan Vlahovic karşılığında takas etmeyi istiyor. İşte detaylar.

Chelsea, Romelu Lukaku'yu, Dusan Vlahovic İle Takaslamak İstiyor | Transfer Haberleri

DIŞ HABER - AJANSSPOR

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea, UEFA'dan men haberiyle şoka uğrayan Juventus'tan Dusan Vlahovic' istiyor. İngilizlerin teklifi ise Romelu Lukaku artı bir miktar bonservis.

Chelsea'de Lukaku kadroda düşünülmüyor

2021-2022 sezonunda Inter'den Chelsea'ye 113 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Lukaku, Chelsea'de beklentileri karşılayamadı. Geçtiğimiz sezonu eski kulübü Inter'de kiralık geçiren Belçikalı forvet, Londra ekibinin gelecek sezon planları arasında yer almıyor. Lukaku'nun takımdan ayrılması için bir formül arayışında olan Chelsea'nin planı ise takas.

Juventus'un zor günleri

Juventus, UEFA'dan aldığı men cezası nedeniyle bu sezon Avrupa kupalarına katılamayacak. Finansal olarak da zor günler geçiren Juventus, 36 kişilik geniş kadrosunu hem azaltmaya hem de elindeki oyuncuları bonservise dönüştürme peşinde. Elindeki en değerli oyunculardan 23 yaşındaki forvetleri Dusan Vlahovic ise bu tanıma en uygun isim konumunda. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor stat sponsorluğunu resmen duyurdu! İşte kazanacağı ücret...
Habere Git

Lukaku Vlahovic takası

Chelsea ve Juventus, Lukaku ve Vlahovic takasına sıcak bakıyor. İngiliz kulübü, Belçikalı yıldızı kadrosunda düşünmezken, yerine mutlaka bir forvet transferi yapmayı hedefliyor. Serie A ekibi de hem Vlahovic'in yerini Lukaku ile doldurmak hem de üstüne bonservis bedeli kazanmak peşinde. Bu sebeple Torino ekibinin kapısını çalan Chelsea, teklifini İtalyan ekibine iletti.

Lukaku-Vlahovic takasın detayları

İtalyan devi Juventus, 23 yaşındaki Vlahovic için Romelu Lukaku haricinde 50 milyon Euro civarı bir bonservis bedeli talep ediyor. 

Chelsea tarafı ise Lukaku'nun yaşı ve kadroda kesinlikle düşünmemeleri sebebiyle Vlahovic artı bir miktar bonservis bedeline sıcak bakıyor ancak Londra ekibi 50 milyon Euro'luk bedeli daha makul bir seviyeye çekmek için uğraşıyor.

İlgini Çekebilir
İşte Erden Timur'un “En büyük hayalim” dediği yıldız futbolcu!
Habere Git

Bu takasın, Chelsea açısından Lukaku artı 40 milyon Euro bonservis bedeli karşılığından bitmesi hedefleniyor.

Lukaku'nun Chelsea performansı

Öte yandan Romelu Lukaku'nun Chelsea ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor. 30 yaşındaki golcü oyuncu, İngiliz kulübüyle çıktığı 59 karşılaşmada 15 gol ve 3 asist kaydetti.

Vlahovic'in Juventus kariyeri

Sırp yıldız Dusan Vlahovic'in ise Juventus ile olan kontratı 30 Haziran 2026'da sona eriyor. 28 Ocak 2022 tarihinde Fiorentina'dan 81.6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen golcü oyuncu, görev aldığı 63 maçta 23 gol ve 6 asist kaydetti.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin yıldız futbolcu için yaptığı teklif ortaya çıktı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler