Formula 1 Haberleri | Charles Leclerc, ABD GP zaferinin sırrını açıkladı

21.10.2024 - 00:39 | Son Güncellenme: 21.10.2024 - 00:44

2024 Amerika Grand Prix'sini kazanan Ferrari pilotu Charles Leclerc, yarış sonrası flaş değerlendirmelerde bulundu. İşte tüm detaylar...

Formula 1 Haberleri | Charles Leclerc, ABD GP zaferinin sırrını açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda heyecan, sezonun 19. yarışı ABD Grand Prix'siyle devam etti. ABD'deki Teksas eyaletinin başkenti Austin'deki 5,513 kilometrelik Amerika Pisti'ndeki yarış, 56 tur üzerinden düzenlendi.

Mücadeleye 4. sıradan başlayan Ferrari pilotu Charles Leclerc, startla birlikte ilk sıraya yükseldi. Yarış boyunca üstünlüğünü koruyan Monacolu pilot damalı bayrağı ilk sırada geçti.

Yarış sonrası Leclerc, flaş değerlendirmelerde bulundu.

"Daha iyisini hayal bile edemezdik"

Takım arkadaşı Carlos Sainz'la çifte podyum yaptıklarını dile getiren Leclerc, "Kolay bir hafta sonu olmadı. Şu ana kadar araçla ilgili hislerimden emin olamasam da yarışta hislerimin daha iyi olacağına güveniyordum ve öyle de oldu. Gerçekten çok mutluyum, takım olarak ilk iki sırayı elde ettik. Daha iyisini hayal bile edemezdik." dedi.

"Üçlü yarış için iyi bir başlangıç oldu"

"Hala şampiyonluğu hedefliyoruz" diyen Leclerc, "Aracın hızı gerçekten çok iyiydi ve bu mühendisler sayesinde oldu. Son birkaç yarışta yaptığımız güncellemeler için deli gibi çalışıyorlar ve bunun karşılığını alıyoruz gibi görünüyor. Pit stoplar da iyiydi ve her şey yolunda gitti, bu yüzden gerçekten çok mutluyum. Hala şampiyonluğu hedefliyoruz ve bu üçlü yarış için iyi bir başlangıç oldu." dedi.

İlgini Çekebilir
Formula 1 ABD-Austin GP’de kazanan belli oldu
Habere Git

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bir sonraki yarış Meksika'da yapılacak.

Senin için hazırladığımız haberler