Youssef En-Nesyri kimdir? İşte hakkında bilmeniz gerekenler

21.07.2024 - 22:40 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 23:00

Süper Lig takımlarından Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Faslı forvet Youssef En-Nesyri kimdir? İşte başarılı futbolcu hakkında bilmeniz gerekenler...

Youssef En-Nesyri kimdir? İşte hakkında bilmeniz gerekenler

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, La Liga kulübü Sevilla forması giyen Youssef En-Nesyri ile anlaşmaya vardı. Faslı forvetin resmi sözleşmeyi imzalamak için Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

Peki Youssef En-Nesyri kimdir? beIN Sports'ta yer alan habere göre işte yıldız futbolcu hakkında bilmeniz gerekenler...

Yaşça büyükler karşısında gollerini sıraladı

1 Haziran 1997'de Fas'ın 9 bin sokaklı bir şehrinde Fes'te dünyaya gelen Youssef En-Nesyri, futbola da bu sokaklarda başladı. Yaşıtlarından çok daha uzun olmasına rağmen, ayaklarına olan hakimiyeti scout'lar tarafından keşfedildi. Akademide kendinden yaşça büyüklerle oynasa da gollerini sıralayan 15 yaşındaki Youssef En-Nesyri, bölgenin en önemli yetiştiricisi Mohammed VI Futbol Akademisi'nin dikkatini çekti.

"Bana futbola dair bildiğim her şeyi unutturup doğrusunu öğrettiler"

Kariyerinin dönüm noktasını bu akademiye katılması olarak gösteren golcü oyuncu geçtiğimiz senelerde verdiği bir röportajda, "Takım oyununu burada öğrendim, ülkenin en iyi hocalarıyla çalışıyorduk. Mental olarak kendimi çok geliştirdim. Bana futbola dair bildiğim her şeyi unutturup doğrusunu öğrettiler" sözlerini kullandı.

Kariyerinin ilk profesyonel transferini 18 yaşında gerçekleştirdi

Bu akademide İspanyol kulüpleri tarafından yakından izlenen Youssef En-Nesyri, kariyerinin ilk profesyonel transferini 18 yaşında gerçekleştirdi. Malaga, golcü oyuncuyu 125 bin Euro karşılığında kadrosuna kattı. Endülüs ekibinin pilot takımı Atletico Malagueño'da tecrübe kazanan Youssef En-Nesyri, 2016 yılında hem Malaga'ya geri döndü hem de Hervé Renard tarafından Fas Milli Takımına seçildi.

Leganes, 6 milyon Euro'ya transfer etti

Malaga'da çıktığı 41 maçta sadece 5 gol atsa da Afrika Uluslar Kupası'ndaki etkili performansı değerini artırmaya devam etti. La Liga ekibi Leganes, 21 yaşındaki Youssef En-Nesyri'yi 6 milyon Euro'ya transfer etti.

Leganes'teki ilk sezonunu 11 golle tamamladı

2018 Dünya Kupası'nda sadece 18 dakika süre bulmasına rağmen 1 gol atan Youssef En-Nesyri, yeni takımında sezona başladığında teknik ekip tarafından ilk ilk haftalarda tercih edilmedi. Kral Kupası karşılaşmasında Rayo Vallecano ağlarına 2 gol atarak rüştünü ispat eden genç futbolcu, Leganes'teki ilk sezonunu 11 golle tamamladı.

Hayallerini süsleyen kulübe, Sevilla'ya transfer oldu

2019 Afrika Uluslar Kupası'nı 2 golle kapatan Youssef En-Nesyri, 2019-2020 sezonunun devre arasında hayallerini süsleyen kulübe, Sevilla'ya transfer oldu. Bonservis bedeli 20 milyon Euro olan Youssef En-Nesyri, transferinin ardından verdiği ilk röportajda, "Roman Sanchez Pizjuán'da Sevilla karşısında ilk kez oynadığım günden bu yana sadece buraya transfer olmanın hayalini kuruyorum. Sonraki senemde her antrenmanımı bu hedefle yaptığımı söyleyebilirim" sözlerini söyledi.

Sevilla ile Şampiyonlar Ligi'nde adeta şov yaptı

Devre arasında katıldığı Sevilla'ya UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yolunda iki gollük katkı sağlayan Youssef En-Nesyri, ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise adeta şov yaptı. Son 16 turuna çıkan Endülüs ekibinde 8 maçta da sahada yer alan yıldız futbolcu, 6 gollük mükemmel bir performans ortaya koydu. Youssef En-Nesyri, o sezon La Liga'daysa ise 18 gol attı.

Ceza sahası ve çevresinde gerçek bir Tilki

4.5 sezon formasını giydiği Sevilla'da iki kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Youssef En-Nesyri, çıktığı 196 maçta 73 gol attı. Bu gollerin 19'u kafa vuruşlarından geldi. Ceza sahası ve çevresinde gerçek bir Tilki olan Youssef En-Nesyri, rakip savunmacıları sık sık yalancı koşularla ekarte ediyor. Hava toplarında uçanı, kaçanı vurduğunu söyleyebileceğimiz Youssef En-Nesyri, uzun boyuna rağmen savunma arkasına yaptığı koşularla fark yaratıyor. Ancak tecrübeli golcünün bağlantı oyununda istenen seviyede olmadığını söylemek gerek.

Senin için hazırladığımız haberler