Centilmenlik mi? Futbola ihanet mi? Göztepe’nin düşme kararını kim verdi?

23.04.2022 - 20:10 | Son Güncellenme: 23.04.2022 - 20:49

Gaziantep FK-Göztepe karşılaşmasının son anlarında futbol tarihinde eşi benzerine rastlanması zor olaylar yaşandı. Peki yaşanan olay centilmenlik mi yoksa futbola ihanet mi?

Centilmenlik mi? Futbola ihanet mi? Göztepe’nin düşme kararını kim verdi?

Nazım TÜRKNAS-Volkan YILMAZ / AJANSSPOR

Küme düşme mücadelesi veren Göztepe’nin, deplasmanda Gaziantep FK mücadelesinin son anlarında, eşine az rastlanır bir olaya şahit olundu.

0-0 giden maçın 90+2. dakikasında, orta sahada yaşanan bir sakatlıktan dolayı top, en son Göztepeli oyuncularda oynandığı için hakem Kürşad Filiz tarafından Soner’e verildi. Soner'in direkt kaleye gönderdiği topun direkten dönmesi ile hemen akabinde pozisyonu takip eden Jahovic’in plasesi ile Göztepe 1-0 öne geçti. Kurallara göre Soner’in şutu direkt kaleye gitse, gol sayılmayacaktı çünkü hakemin topu oyuncuya vermesinden sonra en az iki oyuncunun teması gerekiyordu. Ancak bu pozisyonda top direkten dönmüş ve sonrasında nizami bir gol olmuştu.

Gaziantep tarafı itiraz etti

Pozisyona özellikle Gaziantep FK teknik heyetinden başta Erol Bulut olmak üzere yoğun itirazlar geldi. Aslında ne maçı anlatan spiker ne izleyiciler pozisyona neden itiraz edildiğini anlayamadı. Ardından dünyada bile eşine az rastlanır bir olay oldu:

İlgini Çekebilir
Gaziantep'te inanılmaz olaylar! Göztepe centilmence küme düştü...
Habere Git

Göztepe takımı bile anlayamadı

Göztepe’li oyuncuların bir kısmı Gaziantep FK’nın golcüsü Figueiredo’nun golü atması için kenara çekilirken, Tijanic ve Atakan oyuncuya engel olmaya çalıştı, Murat Paluli ellerini açmış olayı protesto etmişti! Hiç ama hiç kimse, Göztepeli bir kısım oyuncunun attıkları ve belki kendilerini ligde bırakacak golün karşılığı olarak yapılan bu “centilmenlik” anlaşmasını anlayamadı!

Tomas: Kararı ben vermedim

Maç sonunda yayıncı kuruluşa konuşan TD Stjepan Tomas, bu kararı kendisinin vermediğini söyledi. Tomas'a göre bazı oyuncular tribünden gelen direktifle bu kararı aldı. Futbolcular ise konu hakkında konuşmaktan özellikle kaçındı.

Küme düşme kararını kim verdi?

Milyonlarca TL"nin döndüğü bahis dünyasında birçok futbolsever Göztepe'nin resmen düşmesine yol açan bu kararı kimin verdiğini sorguluyor. Bu konuda Başkan vekili Talat Papatya ve Genel Menajer İlhan Şahin'in ismi ön plana çıkıyor. Göztepe taraftarı ise açıklama bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler