Cem Bölükbaşı, favori Formula 1 pilotunu açıkladı! Le Mans kariyeri...

01.09.2024 - 21:52 | Son Güncellenme: 01.09.2024 - 22:13

Dünyanın en prestijli motor sporları organizasyonlarından biri olan Formula 2'de bir dönem yarışan Cem Bölükbaşı, Ajansspor editörü Furkan Sönmez'in sorularını yanıtladı. Detaylar.

Cem Bölükbaşı, favori Formula 1 pilotunu açıkladı! Le Mans kariyeri...

Furkan SÖNMEZ - AJANSSPOR

Bir dönem Formula 2, Formula 3 ve Super Formula kategorilerinde yarışan 26 yaşındaki Cem Bölükbaşı, BMW Borusan Otomotiv Yat Yarışları Ödül Töreni organizasyonunda Ajansspor'un sorularını yanıtladı. Cem Bölükbaşı, kariyeri ve Formula 1 ile ilgili sorulara yanıtlar verdi.

"Formula 1'de olmayı elbette isterim"

Motor sporları ile ilgili en üst hayali hakkında konuşan Türki pilot, "Bir dönem Formula 2 ve Formula 3'de yer aldım. Super Formula'da da yarıştım. Hedefim elbette Formula 1'de yer almak. Orada olmayı elbette isterim. Şu an Avrupa Le Mans Şampiyonası'nda boy gösteriyorum. Hedefim ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek" açıklamasını yaptı.

Formula 1'deki favori pilotu kim?

2024 Formula 1 sezonunu değerlendiren Cem Bölükbaşı, Max Verstappen'in düşük formunun, Formula 1'deki rekabetin artmasına sebep olduğunu söyledi ve bu sezon McLaren takımını beğendiğini açıkladı. Şu sıralar Le Mans'ta boy gösteren Bölükbaşı, favori pilotunun Fernando Alonso olduğunu ve bu sezon Aston Martin'in oldukça geride kaldığını ifade etti.

Le Mans'ta hangi takımda yarışıyor?

Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden yarış pilotu Cem Bölükbaşı, 2024 sezonunda ünlü dayanıklılık serilerinden Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti ve 3 yarışta yer aldı. Piste ilk olarak Nisan ayında gerçekleşecek Barcelona yarışıyla çıkan Bölükbaşı, Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımında boy gösteriyor.

Senin için hazırladığımız haberler