Ceferin: ''UEFA, bu karardan ötürü üzgünlük duyuyor''

13.05.2021 - 17:31 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 17:37

UEFA Başkanı Ceferin, Şampiyonlar Ligi finali hakkında açıklamalar yaptı. UEFA, İstanbul'da oynanacak finalin Portekiz'e alındığını resmen açıklamıştı. İşte detaylar..

Ceferin: ''UEFA, bu karardan ötürü üzgünlük duyuyor''

AJANSSPOR - HABER

UEFA, 2021 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alındığını ve Portekiz’de Dragao Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. UEFA Başkanı Alexander Ceferin, bu gelişme hakkında yaptığı açıklamada "UEFA, devam eden ortalık ve işbirliği ruhunun yanı sıra bu özel durumda gösterdikleri anlayış için de Türkiye'ye minnettardır" dedi. 

Ceferin, "Türkiye Futbol Federasyonu ve yöneticiler, UEFA'nın seyircili maçlar konusundaki çabasının farkında. Son iki yılda İstanbul'u final için başarılı bir şekilde hazırlaması nedeniyle UEFA bu karardan ötürü üzgünlük duyuyor'' şeklinde konuştu. 

'Türkiye'ye gösterdikleri anlayış için minnettarız'

Türkiye'nin karara gösterdiği anyalış içen teşekkür eden Ceferin, ''UEFA, devam eden ortalık ve işbirliği ruhunun yanı sıra bu özel durumda gösterdikleri anlayış için de Türkiye'ye minnettardır. Gelecekte Şampiyonlar Ligi finali ve bir çok organizasyonda İstanbul ve Türkiye'de olmayı umuyorum'' açıklamasında bulundu. 

Özdemir, 'Kuzu kuzu gelecekler' demişti

İki İngiliz takımının finale çıkmasının ardından İngilizler yetkililer devreye girerek finalin Wembley'de oynanmasını istediklerini TFF ve UEFA'ya iletmişlerdi.

 

İngiltere, Türkiye'yi seyahat açısından kırmızı listeye de almıştı. Bunların üzerine TFF Başkanı Nihat Özdemir'in "İstanbul'a kuzu kuzu gelecekler" sözleri gündem olmuş ve tepkiyle karşılanmıştı.

9 Temmuz'da toplantı yapılacak

9 Temmuz'da UEFA Yönetim Kurulu toplantısı yapacak. Türkiye ile ilgili durumun bu toplantı sonrası netleşeceği belirtiliyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi finali ne zaman?

Manchester City ve Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi finali, 29 Mayıs'ta Porto şehrinde bulunan Dragao Stadı'nda oynanacak. 

Senin için hazırladığımız haberler