Ceferin defteri kapattı: "Benim için artık yok"

06.06.2021 - 08:43 | Son Güncellenme: 06.06.2021 - 08:47

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi girişimi hakkında konuştu. Ceferin, Juventus Başkanı Andrea Agnelli'yi de eleştirdi. İşte detaylar...

Ceferin defteri kapattı: "Benim için artık yok"

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Fransız basınına açıklamalar yaptı. Başarısız olan Avrupa Süper Ligi projesi hakkında konuşan Ceferin, Andrea Agnelli için de çarpıcı ifadelere imza attı. Detaylar haberimizde… 

Ceferin, Agnelli’ye yüklendi

So Foot'a röportaj veren Ceferin, Juventus Başkanı Andrea Agnelli’nin kendisine son ana kadar yalan söylediğini dile getirdi. 

“Bize güvence vermişti”

Ceferin, “Daha önce de bölünme yönünde tehditler olduğuyla ilgili haberler aldık. Ancak; bunları ciddiye almamıştık. O dönemler Avrupa Kulüpler Birliği başkanı olan Andrea Agnelli, yürütme komitemizin üyesiydi ve sürekli endişelenecek bir şey olmadığı konusunda bize güvence verdi. Sonra da bu proje gündeme geldi. Agnelli, “Hayır bunların hepsi saçmalık” dedi ve yemin etti” dedi. 

“Benim için Agnelli diye biri yok”

Daha önce iyi ilişkiler kurduğu Agnelli’yi defterden sildiğini söyleyen Ceferin, “Andrea Agnelli gibi biri benim için artık yok. Arkadaş olduğumuzu sanıyordum. Ama Avrupa Süper Ligi konusunda son ana kadar hem de yüzüme karşı yalan söyledi” ifadelerini kullandı. 

“Tekrar deneyemeyecekler”

Öte yandan Ceferin, Avrupa Süper Ligi projesinin tekrar denenmeyeceğini savunuyor. UEFA Başkanı, “Şimdi çok açık bir şey var; tekrar denemeye kalkışmayacaklar. Önümüzdeki 10-15 yıl için bu denemeleri iyi oldu. Olmasaydı asla bilemezdik. 15 yıl sonra ise ben artık futbolda olmayacağım” açıklamasını yaptı. 

Ne olmuştu?

İngiltere, İtalya ve İspanya'dan 12 dev kulüp, 18 Nisan'da Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını açıklamıştı. Kamuoyundan gelen yoğun tepki ve İngiliz hükümetinin baskısı üzerine Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, Milan, Inter ve Atletico Madrid 72 saat içinde projeden ayrıldıklarını açıklarken; Juventus, Barcelona ve Real Madrid projede kalmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler