Cedi Osman: Wembanyama gibisini görmedim

03.10.2023 - 14:22 | Son Güncellenme: 03.10.2023 - 14:29

NBA'de San Antonio Spurs forması giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman, sezon öncesinde medya mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte tüm detaylar...

Cedi Osman: Wembanyama gibisini görmedim

AJANSSPOR HABER

Bu sezon yıllardır formasını giydiği Cleveland Cavaliers'tan San Antonio Spurs'e takaslanan Cedi Osman, sezon öncesinde hedeflerini açıkladı. Cedi, takımdaki rolünden bahsederken, 2023 Draftı'nın 1 numaralı seçimi olan takım arkadaşı Wembanyama'dan da övgüyle söz etti.

Spurs'te yeni bir yolculuk

Yeni takımı San Antonio Spurs'ten bahseden Cedi Osman, “San Antonio Spurs’ün bir parçası olmaktan dolayı mutluyum. Sahaya adım atıp tüm o şampiyonluk bayraklarını gördüğünüzde harika hissediyorsunuz. Bu da sıkı çalışmak ve takım için elinizden gelen her şeyi yapmak için bir başka sebep” şeklinde konuştu.

“Wembanyama gibisini görmedim”

Cedi Osman, 2023 Draftı'nın 1 numaralı seçimi ve herkesin sahada görmek için sabırsızlandığı Victor Wembanyama hakkında da konuştu. Cedi, “Daha önce Victor Wembanyama gibi bir şey görmedim. Bu kadar uzun olmak ve bu kadar şeyi yapabilmek… Ligin en iyilerinden birisi olmak için büyük fırsata sahip" dedi.

İlgini Çekebilir
Tahkim Shane Larkin'in cezasını onadı! Yerli statüsünde oynayamayacak
Habere Git

“Artık veteran bir oyuncuyum”

Cedi Osman, artık bir veteran olduğunu belirterek yeni takımındaki rolünü de şu sözlerle açıkladı: “Artık veteran bir oyuncuyum, burada genç oyunculara yardımcı olmak ve gelişimlerine katkı sağlamak istiyorum. Bir zamanlar onların yaşındaydım, artık yeni bir rolüm var. Benim için heyecan verici bir tecrübe olacak"

Popovich ile çalışacak

Cedi Osman, yeni takımı San Antonio Spurs'te efsanevi koç Gregg Popovich'in öğrencisi olacak. 74 yaşındaki tecrübeli koç, 1996 yılından bu yana San Antonio Spurs'e liderlik ediyor. Popovich bu süreç içerisinde takımıyla 7 kez final oynadı ve 5 defa sahadan şampiyonlukla ayrılmayı başardı.

Cedi Osman'ın NBA kariyeri

Cedi Osman, NBA yolculuğuna 2017 yılında LeBron James'in de formasını giydiği Cleveland Cavaliers'ta başladı. 6 sezon boyunca Cleveland'da mücadele eden Cedi, maç başına 9.7 sayı, 3 ribaund ve 2 asist ortalaması tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler