Cedi Osman gönlündeki takımı açıkladı! Transfer...

09.04.2024 - 10:02 | Son Güncellenme: 09.04.2024 - 10:27

NBA'de San Antonio Spurs forması giyen milli basketbolcumuz Cedi Osman, kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Cedi, gönlündeki takım ve gelecek sezon planlarından da bahsetti.

Cedi Osman gönlündeki takımı açıkladı! Transfer...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

NBA'de San Antonio Spurs forması giyen Cedi Osman, San Antonio Express-News'e açıklamalarda bulundu. Bu sezon Spurs'teki rolünden bahseden Cedi, yazın serbest kalacak olmasını da değerlendirdi ve yeni sezon planları hakkında ipucu verdi. İşte Cedi Osman'ın açıklamaları.

Gregg Popovich'in Cedi'ye bağırması

Cedi Osman, San Antonio Spurs koçu Gregg Popovich'in kendisine antrenmanda bağırması sorulduğunda şu cevabı verdi: "Avrupa'da oynarken öğrendiğim bir şey var. Bir koç sizinle konuşmadığında veya size bağırmadığında siz onun aklında bile olmazsınız. Size bağırdığı sürece size değer veriyor demektir."

"Benim için alışılmadık bir roldü"

San Antonio Spurs'te takımın en yaşlı 2 oyuncusundan biri olan Cedi Osman, bu sezonki rolü hakkında şu sözleri ifade etti: "Benim için biraz alışılmadık bir rol oldu. Takımdaki en yaşlı oyunculardan biri olarak bunun iyi mi yoksa kötü mü hissettirdiğini bilmiyorum."

"Biraz heyecanlanıyorsunuz"

Sezona 1. sıradan draft edilen Victor Wembanyama ile giriş yapan San Antonio Spurs, güçlü bir performans göstermekten uzak olmasına karşın son maçlarda formunu yükseltti. Takımın performansı ve potansiyeli sorulduğunda Cedi,

"Biraz heyecanlanıyorsunuz. Sanırım neler yapabileceğimizin farkındayız. Bu takımla gerçekten kendimi rahat hissediyorum. Tecrübe açısından bizim için harika bir yıl olduğunu düşünüyorum.

Elbette sezon boyunca pek çok iniş ve çıkış yaşadık ama bu bir süreç. Hemen gerçekleşecek bir şey değil. Bunu geliştirmemiz gerekiyor ve bunu yapmak için iyi bir konumda olduğumuzu düşünüyorum." dedi.

"Kalmayı çok isterim"

Tecrübeli ismin kontratı sezon sonunda sona erecek ve serbest kalacak. Cedi Osman, Spurs kendisini takıma tutmak isterse bundan memnuniyet duyacağını ifade etti ve ekledi: "Burada herkesle çok iyi ilişkiler kurdum. Kalmayı çok isterim. Günün sonunda bu işler ticaret. Neler olacak göreceğiz."

Cedi Osman'ın performansı

NBA'de 7. sezonunu geçiren Cedi Osman 6 sezon Cleveland Cavaliers, 1 sezon da San Antonio Spurs formasını giydi. 29 yaşındaki basketbolcu, bu sezon Spurs formasıyla 72 maça çıktı. Cedi bu karşılaşmalarda ortalama 17 dakika sahada kalırken, 6,8 sayı ve 1,7 asist ortalaması tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler