Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

03.06.2022 - 17:43 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 18:01

1 Haziran 2022 tarihinde mazbatalarını alarak yeni görevlerine başlayan Beşiktaş başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti

29 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Beşiktaş'ın Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda seçilen, 1 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen törenle mazbatalarını alarak göreve başlayan başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetim kurulu Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ahmet Nur Çebi'ye Anıtkabir eleştirisi gelmişti

Geçtiğimiz günlerde Beşiktaş'ta olağan idari ve mali genel kurulunda, oylama öncesi kürsüye çıkan üyelerden Murat Ural, Başkan Ahmet Nur Çebi'ye eleştirilerde bulundu. Ural, Beşiktaş'ın 3 kupa aldığında Cumhurbaşkanı'nın kabulü için Ankara'ya gidip, Anıtkabir'i ziyaret etmemesinden dolayı üzüntüsünü dile getirmişti.

"Anıtkabir'e gitmemesi çok üzmüştür"

Murat Ural, "Birileri Fenerbahçe Cumhuriyeti diye pankart açarken, biz Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz diye pankart açmış camiayız. Camiamızın geçen sezon 3 kupa aldıktan sonra Ankara'da Cumhurbaşkanı'nın kabulüne çıkıp, Anıtkabir'e gitmemesi, ben ve birçok Beşiktaşlı'yı çok üzmüştür." ifadelerini kullandı.

Çebi'den Anıtkabir özrü

Ahmet Nur Çebi ise Murat Ural'ın eleştirisine özür dileyerek karşılık verdi. Çebi, "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıyım. Kupayı alıp, oraya gidememem eksikliğimdir. Çok özür diliyorum. Programda bir sıkışıklık vardı, plansız oldu. İlk seçildiğim gün, ilk gittiğim yer Atatürk'ün anıtıydı. O, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olmasa hiçbirimiz bu sandalyelerde oturamazdı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler