Çaykur Rizespor'dan VAR açıklaması: "Galatasaray maçı temiz bir maçtı"

16.01.2020 - 14:28 | Son Güncellenme: 16.01.2020 - 14:28

Çaykur Rizespor'dan VAR açıklaması: "Galatasaray maçı temiz bir maçtı"

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadıkları maç, VAR tartışmaları, transfer gündemleri ve ligin ikinci yarısı için değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray maçının, ‘temiz bir maç’ olduğunu ifade eden Bakır, Adeyabor’un transfer edileceği yönündeki haberlere de açıklık getirdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hasan Yavuz Bakır’ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Yavuz Bakır: "Galatasaray maçındaki oyundan memnunuz"

Galatasaray gibi güçlü rakiplerle oynamak hem avantaj hem de dezavantaj. Takımın bütün dengesini bozabilecek bir maçtı. Biz galibiyeti hedefledik. Maçın 1-1 devam eden bölümünde biz, son bölümde rakibimiz net fırsatlar kaçırdı. Sakat oyuncularımızın varlığı, yeni transferleri adaptasyonu… Takım oyunundan memnun kaldık. Galatasaray’a karşı oynadığımız futbol diğer maçlarda farklı olabilir.

Hasan Yavuz Bakır: "1-1 mağlubiyetten iyidir"

Aklımız Gençlerbirliği maçında. Büyük önem taşıyor. Galatasaray maçı ise hem kupa açısından vitrindi hem de lig maçı öncesi bir sınavdı. Keşke sahamızda galip gelebilseydik. Rakibimiz iç sahada farklı oynuyor. Rakibin deplasman performansı daha düşüktü. Kazanabilseydik keşke diye içerlemiyor değiliz. Fakat; biz kupada devam edebilmek istiyoruz. Mücadele açısından da mutluyuz. İçeride galip gelmeyi başarmamız lazımdı. 1-1 mağlubiyetten iyidir diye düşünüyoruz.

Hasan Yavuz Bakır'dan VAR için Kayserispor örneği...

Adalet hepimize lazım diyoruz. Rizespor-Kayserispor maçında olduğu gibi hakemin VAR’a gidip, herkesin faul dediği pozisyon için faul değildir dediği bir ortamda tabi ki tartışılır. Kayseri maçındaki pozisyona faul demek, bakıp da görmemekle ilgili. Buna benzer pozisyonlara hep karşıyız. Onun haricinde pozisyonların tartışmaları hep olacak.

Hasan Yavuz Bakır: "Kendi hatalarımızı VAR'a yüklemememiz gerekiyor"

Kendi hatalarımızı VAR’a yüklememek gerek. Kendi hatalarımızı düzeltmeye çalışmamız lazım. Kayseri maçındaki pozisyonda olduğu gibi bakıp da görmemek durumunu ortadan kaldırmak gerek. Bu güveni ortadan kaldırıyor, futbol keyifsizliği oluşturuyor. Adaletsizlik olunca futbolseverler maçtan kaçıyor. Kendi hatalarımızı VAR’a mal etmemek lazım.

Hasan Yavuz Bakır: "Galatasaray maçı temiz bir maçtı"

Galatasaray maçındaki bazı pozisyonlarla ilgili bahaneler aranıyor. Bu üzücü. Galatasaray’ın attığı golde VAR doğru bir örnekleme yaptı. Bir ve ikinci açıda görünmüyor, üçüncü açıdan görünüyor. Bu gibi detaylara girersek işin içinden çıkamaz. Bence temiz bir maçtı. Yöneticiler, teknik adamlar, futbolcular kendi eksiklerini VAR’a mal etmeye devam ederse olmaz. Adalet konusunda herkesin çaba göstermesi gerekiyor. Birbirinden hoşlanmayan yöneticiler dahi Türk futbolunun geleceği için iş birliği yapmalı. Oynanan kötü oyun değil, hep VAR tartışılıyor. VAR tartışmaları olacaktır. Ciddi hataları elbette konuşmalı ama futbolun kalitesizliğiyle ilgili konuşmak gerek.

Hasan Yavuz Bakır: "2 oyuncu daha transfer edeceğiz, Adebayor gündemimizde değil"

Biz 2 oyuncu daha kadromuza katmak istiyoruz. Bu anlamda çalışmalar sürüyor. Bir defans ve forvet almak istiyoruz. Adebayor bizim gündemimizde değil. 2 transfer konusunda kararlıyız. İnşallah sıkıntı yaşamadan bu transferleri gerçekleştiririz.

Senin için hazırladığımız haberler