Çaykur Rizespor'a transferde usulsüzlük suçlaması!

24.09.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 24.09.2021 - 20:31

Yeni kurulan Çaykur Rizespor Kadın Futbol Takımı transferlerini duyurup çalışmalara başlarken, iki kulüpten transferde usulsüzlük yapıldığı iddiaları geldi.

Çaykur Rizespor'a transferde usulsüzlük suçlaması!

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig kulüplerinin kadın futbol takımı kurma zincirine katılan ekiplerden biri de Çaykur Rizespor oldu. Ancak Karadeniz ekibinin bu doğrultuda yaptığı transferler, iki kulübün birden şimşeklerini üzerine çekti. 

Çaykur Rizespor'a karşı yasal yollara başvuracaklar

Doğuş Gold Asya Spor Kulübü ve İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor Kulübü, Çaykur Rizespor kadın futbol takımının kulüplerine bağlı sporcuları spor etiği ve ahlakıyla bağdaşmayan bir şekilde transfer ettiğini öne sürdü. İki kulüp de bu futbolcuların takım tanıtımında kullanıldığını ifade ederek, yasal yollara başvuracaklarını belirttiler.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a teşekkür

Bununla birlikte İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı Spor Kulübü, yine bu sezon kadın futbolunda çalışmalar yapan Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'a ise süreç boyunca spor etiğine uygun davranmalarından ötürü teşekkür etti. 

Doğuş Gold Asya Spor'dan açıklama

Doğuş Gold Asya Spor Kulübü, Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran'ın açıklamaları sonrası resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama daha yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dün gece (21.09.2021) TFF'nin kadın futbol kulüplerinin başvuruları hakkında yaptığı açıklama sonrası 1. Ligden başlayacak olan Çaykur Rizespor kadın futbol takımı, spor etiği ve ahlakıyla bağdaşmayan bir şekilde takımımızda haklarını bulunan 5 sporcu ve prensip anlaşmasına varılmış; peşinat ödemesi yapılarak maaş ödemelerine başlanan bazı sporcuları kendi oyuncusu olarak takımlarının tanıtımında kullanmış ve antrenmanlara çıkarmıştır.

Çok yakın geçmişte benzer durumda kaldıklarını iddia ederek Galatasaray Spor Kulübüne karşı haklarının yendiğini söyleyen Çaykur Rizespor yönetimini bu davranışlarını kamuoyunun takdirine bırakıyor, gerekli süreçlerde tüm yasal haklarımızın ısrarla peşinde olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler