Bodrumspor - Çaykur Rizespor: 1-2 (Maç Sonucu-Özet)

12.03.2023 - 14:59 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 15:54

Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Bodrumspor, sahasında Çaykur Rizespor'a mağlup oldu. İşte maç sonucu, özet, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Bodrumspor - Çaykur Rizespor: 1-2 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Bodrumspor, 1-0 öne geçtiği maçta Bodrum İlçe Stadı'nda karşılaştığı Çaykur Rizespor'a 2-1 mağlup oldu.

Ibrahim Olawoyin maça damga vurdu

Ege ekibinein golünü 59. dakikada Celal Dumanlı kaydetti. Bu sezon Bodrumspor ile toplamda 24 maça çıkan 28 yaşındaki golcü oyuncu 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. 

Karadeniz temsilcisinin gollerini ise 85. dakikada Benhur Keser ve 90. dakikada Ibrahim Olawoyin attı. İlk golü kaydeden 26 yaşındaki sol kanat oyuncusu Keser, bu sezon çıktığı 25 maçta 4 gol ve 5 asist kaydetti.

Karşılaşmayı 1 gol ve 1 asist ile tamamlayan Nijeryalı yıldız Olawoyin ise bu sezon çıktığı 23 maçta 6 gol ve 8 asist ile oynadı.

Çaykur Rizespor deplasmanda 4 maç sonra güldü

Çaykur Rizespor takımı ligde deplasmanda 4 maç sonra galip gelmeyi başardı. Karadeniz ekibi deplasmanda son olarak Tuzlaspor'u 10.12.2022 tarihinde 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

Bu sonuçla Bodrumspor 25 maç sonunda topladığı 41 puanla altıncı, Çaykur Rizespor ise 43 puanla beşinci sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar

Spor Toto 1'inci Lig'de son maçında deplasmanda Manisa Futbol Kulübü'ne 2-1 lik skorla yenilen Bodrumspor, evinde Çaykur Rizespor'a da aynı skorla mağlup olup zirve yolunda avantaj yitirdi. İlk yarısı golsüz sona eren müsabakanın 59'uncu dakikasında Celal attığı golle Bodrumspor'u öne geçirmeyi başardı: 1-0. Konuk Çaykur Rizespor 85'inci dakikada Benhur'un golüyle eşitliği yakaladı. Çaykur Rizespor'da 90+6'ncı dakikada sahneye çıkan Olawoyin Karadeniz ekibine çok kritik 3 puanı getirdi. Bu sonucun ardından Bodrumspor 41 puanda kalırken, Çaykur Rizespor ise 43 puana yükselip Play-Off yarışında yer aldı. 
4'üncü dakikada etkili gelen Bodrumspor'da ceza sahası içinde topla buluşan Kenan'ın vuruşunda top az farkla auta çıktı.
6'ncı dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Erdem'in şutunda top üstten dışarı çıktı.
41'inci dakikada Bodrumsporlu Kenan'ın sert vuruşunu kaleci kornere çeldi.
59'uncu dakikada Bodrumspor öne geçti. Geri pas yapan Çaykur Rizespor'da topu havalandırmak isteyen kaleci Zafer'in vuruşunda pres yapan Celal Dumanlı'ya çarpan top ağlarla buluştu: 1-0.
66'ncı dakikada etkili gelen Bodrumspor'da Gökdeniz'in ceza sahasına yaptığı ortada Kenan'ın vuruşunda top üstten auta çıktı.
85'inci dakikada Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Olawoyin ortasına iyi yükselen Benhur kafa vuruşunda vuruşunda ağları havalandırdı: 1-1.
90+6'ncı dakikada konuk takım öne geçti. Çaykur Rizespor'da Olawoyin'in kafa vuruşunda top filelere gitti: 2-1.
Karşılaşmanın ardından Bodrumspor ve Çaykur Rizespor yöneticileri arasında gerginlik yaşandı. 

Maçtan detaylar

STAT: Bodrum İlçe
HAKEMLER: Direnç Tonusluoğlu, Hüseyin Aylak, Oğuz Kağan Çalışır
BODRUMSPOR: Sousa - Erkan (Dk. 86 Hakan Yeşil), Hakan Özmert, Süleyman, Kenan, Üzeyir, Onur, Gökdeniz, Celal (Dk. 89 Koray), Cenk (Dk. 78 Ali Aytemur), Erdem (Dk. 79 Omar Imeri)
ÇAYKUR RİZESPOR: Zafer - Halil İbrahim (Dk. 62 Alberk), Bolasie (Dk. 68 Benhur), Azubuike (Dk. 62 Ogün), Seyfettin, Sinan, Alper (Dk. 72 Miya), Amilton, Olawoyin, John Mary (Dk. 62 Kubilay), Mithat
GOLLER: Dk. 59 Celal Dumanlı (Bodrumspor), Dk. 85 Benhur, Dk. 90+6 Olawoyin (Çaykur Rizespor)
SARI KARTLAR: Omar İmeri (Bodrumspor), Bolasie Yala, Amilton, Sinan, Benhur (Çaykur Rizespor)

Senin için hazırladığımız haberler