Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal’a ağır fatura!

08.04.2021 - 18:14 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 18:21

PFDK, Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'a, Karagümrük maçı sonrasında hakeme sözleri nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. İşte detaylar...

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal’a ağır fatura!

AJANSSPOR-HABER

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal'ı 75 gün hak mahrumiyeti ile cezalandırdı. TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile oynadıkları maçın hakemlerine yönelik hakareti nedeniyle Kartal'a 75 gün ve 35 bin lira para cezası verildiği bildirildi.

Hem Kartal'a hem Rize'ye para cezası

Kulüp resmi sosyal medya hesabındaki sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Kartal'a ayrıca 30 bin lira para cezası uygulayan PFDK'nin, aynı nedenle kulübe de 100 bin lira para cezası verdiği kaydedildi.

Ümit Öztürk'e 'Maçı katletti' dedi

Hasan Kartal sözkonusu maçı yöneten Ümit Öztürk hakkında "Bilmiyorsan bu işi yapma, ben bu işi bilmiyorum, yapmam de. Çıkma sahaya. Bana göre hakem maçı katletti, gitti" ifadelerini kullanmıştı. PFDK'nin Çaykur Rizespor idarecileri Saffet Kopuz ve Sinan Mete'ye de 75'er gün hak mahrumiyeti ve 39 bin 500'er lira para cezası uyguladığı belirtildi.

PFDK'nın Hatayspor kararı

Ayrıca Hatayspor Kulübüne toplamda 182 bin 500 lira para cezası veren kurulun, kulüp görevlileri Ender Yardımcı, Aydın Tokgöz ve Ali Onur Çinçinoğlu'na da otuzar gün hak mahrumiyeti cezası verdiği aktarıldı.

PFDK'nin MKE Ankaragücü Kulübüne de 24 bin lira para cezası uyguladığı duyuruldu.

Senin için hazırladığımız haberler