Çarpıcı yorum: "Soyunma odasına..."

17.03.2019 - 21:52 | Son Güncellenme: 17.03.2019 - 22:57

Çarpıcı yorum: "Soyunma odasına..."

Başakşehir'in Kayserispor deplasmanında 2 puan bıraktığı  Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray, 2-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor’u Ndiaye, yeni transferi Diagne ve Feghouli’nin golleriye 2-3 mağlup ederek liderle puan farkını 6'ya indirdi. Bu mücadeleyi Bein Sports yorumcuları Tümer Metin, Erman Özgür, Metin Tekin ve Tugay Kerimoğlu beIN FC programında değerlendirdi. Belhanda’nın pozisyonu penaltı mıydı? Emre Taşdemir'in pozisyonu... Usta yorumcular tartışmalı  pozisyonları değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

 

Tümer Metin'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ndiaye’nin golü Galatasaray’ın galibiyet golüdür. İçeri gittiğiniz zaman her şey değişti.  Ndiaye’nin orda olması, Bursaspor defansının kısa paslardan sonra kendini içeriye atmasıyla olmuş. Aytaç’ın pozisyonu net bir penaltı.

Galatasaray ve Başakşehir’in kendi aralarındaki oynayacakları maçlar işin gidişatını değiştirecek. Büyük maçlar yani. Bu maçlar senaryoyu farklı bir yere taşır.

İlk yarı çok kötü oynayan bir Galatasaray. Maç, Ndiaye’nin golünde bitti. Ndiaye Galatasaray’ın ilk golünü değil, galibiyet golünü attı. O dakikadan sonra Galatasaray’ın geri döneceğini hepimiz biliyorduk.

Belhanda, Fegholuli gibi ayaklar 7-8 haftadır bir istikrar yakaladılar. Feghouli Valencia günlerini anımsatıyor. Bizim ligimiz zor bir lig, mücadele gücü yüksek. Problem çözdüğün an pastadan büyük payı kaparsın.

Ndiaye, Feghouli form yakalamış, Onyekuru ve Belhanda iyiyken Fernando’nun sakatlığı olmasa belki bu kadar puan farkı olmazdı.

Tugay Kerimoğlu'nun yaptığı açıklamalardan Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İlk yarıda Ndiaye’nin golü ile Galatasaray’ın geri dönüşü başladı. Bursaspor’un ilk yarı yaptığını, Galatasaray ikinci yarı Bursaspor’a yaptı. 

Belhanda, Feghouli ve Onyekuru ile beraber hareketli oyuna gitti. Bursaspor’da iyi mücadele etti ve inatçıydı.

Bakıldığı zaman her şeyin bittiği gün diyemeyiz. Aksine şampiyonluk yarışının yeniden başladığına inanlardanım. 6 puanlık bir fark var. Milli maçların dönüşleri takımlara hep problem olmuştur.

Başakşehir öne geçtikten sonra rakibe topu bırakıyor. Fenerbahçe maçını hatırlayalım. 45-73 dakikaları arası Fenerbahçe bir baskıyla oynadı.

Metin Tekin'in yorumlarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bursaspor ve Galatasaray arasında oyuncu performansı ve kalitesi açısından çok fark var. Kilit nokta, Ndiaye’nin golü. 2-1 mağlupken Galatasaray soyunma odasına galip gibi girdi.

O psikoloji Galatasaray’ı iyi geri getirdi. Bursaspor ilk yarı çok yoruldu ve maçta son 10 dakikalık bölüme kadar hiç çıkamadılar. O dakikalarda da normal olarak yüksek topla oynadılar.

Başakşehir bu oyuna göre 2 puan yitirdi. Benim izlediğim en iyi ve en üretken Başakşehir oyunuydu.

Sadece Visca’nın 8-9 tane net pozisyonu vardı. Dışarı attığı topların hepsi kalenin dibinden geçiyor.

Futbolun güzelliği bu, istediğiniz kadar hikayesini anlatın.

Erman Özgür'ün açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ndiaye ve Donk, siyah ve beyaz kadar farklı iki yarı oynadılar. Fehgouli’nin attığı gol değerli bir gol ama Ndiaye’nin golü daha değerli. Galatasaray soyunma odasına büyük bir moralle gitti.

Bursaspor ikinci yarı rakibini tehdit etmeyerek geldi. İlk yarıda Galatasaray’ı geri koşturmuştu. Kaliteli Galatasaray’ın usta ayakları ağırlığını koydu.

Bursaspor ikinci yarı rakibini tehdit etmeyerek geldi. İlk yarıda Galatasaray’ı geri koşturmuştu. Kaliteli Galatasaray’ın usta ayakları ağırlığını koydu.

Senin için hazırladığımız haberler