Carolina Panthers'ta Rivera Dönemi sona erdi

04.12.2019 - 02:31 | Son Güncellenme: 04.12.2019 - 02:31

NFL'in 13 haftasında Washington Redskins'e 29-21 yenilerek 12 maçta yedinci yenilgisini alan ve Play-off ihtimali yok denecek kadar azalan Carolina Panthers, Başantrenör Ron Rivera ile yollarını ayırdığını duyurdu. Panthers'ın sahibi David Tepper, Rivera'nın ayrılığı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Takımımızın uzun vadeli başarıları için en iyi kararı verdiğimizi düşünüyorum. Ron'a (Rivera) çok saygım var ve kulübe çok katkıları oldu. Kendisi için hayılısını dilerim. Carolina Panthers için acilen yeni bir başantrenör arayışına başlayacağım. Biz futbol operasyonumuzda, uzun vadeli ve sürekli başarılar için kapsamlı çalışmalar yapacağız. Bizim vizyonumuz, eski okul disiplini ile modern, yenilikçi yöntemlerle dayanıklılığın birleşimini bulmak. Şimdiki futbol yönetimimizdeki çok yönlü futbol yöneticilerini ele alacağız. Yardımcı genel menajer ve futbol operasyonları başkan vekilindeki değişiklikleri duyuracağız. Kabul etmeliyiz ki, bu bizim sürecimizin ilk adımı olacak; ama biz, takımımıza ve taraftarlarımıza şampiyonluk kültürü oluşturmanın ve sürdürmenin sözünü veriyoruz."

2011 yılından bu yana Carolina Panthers'ın başantrenörlüğünü yapan Ron Rivera, Mavi Siyahlılar'ın başında, 147 maçta 79 galibiyet, 67 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Panthers, Ron Rivera döneminde 3 kez Ulusal Futbol Konferansı Güney Grubu birinciliği elde ederken, 2015 sezonunda Ulusal Futbol Konferansı şampiyonu olup 50. Super Bowl'a katıldı. Ayrıca Rivera, 2013 ve 2015 sezonlarında, yılın başantrenörü seçildi.

Öte yandan Carolina Panthers'ta, Ron Rivera'nın yerine, takımın defansif back antrenörü Perry Fewell getirildi. Hücum Koordinatörü Norv Turner, özel yardımcı antrenör olurken, oyun kurucu antrenörü Scott Turner da hücum koordinatörü olarak görev yapacak.

 

Senin için hazırladığımız haberler