Carlos Alcaraz: "Dünya 1 numarası olmak sadece bir sayıdan ibaret"

11.11.2022 - 23:28 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 23:42

ATP tek erkekler sıralamasında dünya birincisi konumda bulunan 19 yaşındaki İspanyol tenisci Carlos ALcaraz, birinciliğin sadece rakamdan ibaret olduğunu söyledi.

Carlos Alcaraz: "Dünya 1 numarası olmak sadece bir sayıdan ibaret"

AJANSSPOR HABER

Tenis’te 19 yaşındaki Dünya 1 numarası Carlos Alcaraz bulunduğu konuma dair açıklamalarda bulundu. İspanyol raket, 1 numara olmanın hiçbir şey olmadığını belirtti ve karşılaşmalara olan bakış açısını paylaştı.

"Sadece bir sayıdan ibaret"

Düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin pozisyonuyla ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Alcaraz "Bu sadece bir sayıdan ibaret. 1 numara olmak her maçı ya da her turnuvayı kazanacağınız anlamına gelmiyor. Her oyuncu beni alt edeblir. Karşılaşmalara karşı bakış açım bu. Önemli olan her maçta en iyi performansımı ortaya koymak. En azından bunu denemek.” dedi.

Zirveye çıkan en genç isim

Carlos Alcaraz, ATP Tek Erkekler tarihinde birinci sıraya çıkan en genç sporcu konumunda. 2018 yılında profesyonel olan 19 yaşındaki raket 6,280 puanla en yakın rakibi Rafael Nadal’ın 1000 puan önünde birinciliğini koruyor.

Rafael Nadal’ı yenmişti

İspanyol tenisci geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlenen Madrid Açık Turnuvası çeyrek finalinde, idolü Rafael Nadal’ı 6-2, 6-1 ve 6-3'lük setlerle mağlup etmişti. Bu maç, Nadal’ın kariyerine Madrid Açık çeyrek finalinde aldığı ilk mağubiyet olarak işlendi.

6 ATP turnuvası kazandı

2003 doğumlu tenisci içlerinde Amerika Açık Grand Slam’i ve ATP Tour Masters 1000 olmak üzere kariyerinde toplam 6 ATP turnuvasını zaferle tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler