Canlı yayında Ahmet Ağaoğlu'na mesaj!

27.02.2020 - 12:15 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 18:02

Trabzonspor bu sene şampiyon olabilecek mi? Ahmet Ağaoğlu yönetimi göreve devam edecek mi? Camianın etkin isimlerinden Zeyyat Kafkas, çok özel açıklamalar yaptı.

Canlı yayında Ahmet Ağaoğlu'na mesaj!

Trabzonspor camiasının etkin isimlerinden biri olan, Ahmet Ağaoğlu döneminde Basın Sözcüsü olarak görev yapan Zeyyat Kafkas, bordo-mavililerin gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un üstünde şampiyonluk baskısı olmadığını söyleyen Kafkas, Ahmet Ağaoğlu’nun görevine mutlaka devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Zeyyat Kafkas’ın açıklamaları şu şekilde:

Zeyyat Kafkas: ”Tarihin en büyük kenetlenmesi yaşanıyor”

Trabzonspor, şampiyonluk baskısı hissediyor mu? Temel hedef gerçekten de şampiyonluk mu?

Şampiyonluk baskısı yok. Olacağını da düşünmüyorum. Camiamız baskının hata getireceğini biliyor. Tarihimizin en büyük kenetlenmesi yaşanıyor. Temel hedef kulübü sağlıklı bir mali yapıya getirebilmek. Bu gerçekleşince şampiyonluk hedefi doğal olarak ilk hedef olacaktır.

Ünal Karaman’ın gidişi ve Hüseyin Çimşir’in gelişi için ne düşünüyor?

Ünal Karaman ile yolların ayrılması kararını neye bağlamak lazım? Karaman sonrası Hüseyin Çimşir doğru bir karar mı? Uzun vadeli bir birliktelik olacak mı sizce?

Ünal Karaman çok iyi bir Trabzonsporlu. Bazen ayrılıklar da camiaya fayda sağlayabiliyor. Bir karar alındı. Buna saygı göstermek lazım. Hepimiz bir aileyiz. Bu böyle devam edecek. Hüseyin Hoca’ya görev verilmesi çok doğru bir karar. Hüseyin Hoca işin içindeydi. Oyuncularla çok iyi diyaloğu var. Saha sonuçlarına bakılmaksızın yanında durulmalı.

Zeyyat Kafkas: “Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi görevine devam etmeli”

Başkan Ahmet Ağaoğlu görev süresini tamamlayacak mı?

Sayın Ahmet Ağaoğlu, görevini tamamlamalı. Sadece başkan değil, tüm yönetim kurulu devam etmeli. Başarı istikrardan geçer. Başarılı bir yönetim var. Hepimizin destek olması gerek. Tecrübe, kariyer, ticari başarı, sosyal zeka ve güçlü ekonomisi olan kişilerden oluşmalı. Yönetim de böyle. Ağaoğlu ve yönetimi görev süresini tamamlamalı.

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşma ile borçlar ortadan kalkmadı. Ama kamuoyunda böyle bir algı var gibi. Sizin fikriniz nedir?

Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmayla borçlar ortadan kalkmadı. Doğru. Böbrek nakli ihtiyacı olan bir hastaya böbrek nakli yapılmış gibi düşünebiliriz. Yaşam faktörleri düzeldi, solunum devam ediyor. Ama iş hastaya bundan sonra iyi bakmakta. Yönetimde çok tecrübeli arkadaşlar var. Kulübü sürdürülebilir bir ekonomik modele taşıyacağına inanıyorum.

Başkanların buluşmasını faydalı görüyor mu?

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu ve diğer başkanlar Valilik'te toplandı. Bu toplantıya istinaden neler söylersiniz? Ayrıca Tsyd de yine 4 başkanı bir araya getirecek...

Valilik’te yapılan toplantı olumlu bir gelişme. Sayın valimize de teşekkür ediyorum. Barış ve sükunete camiaların ihtiyacı var. Başkanların iki dudağından çıkan sözlerden camialar etkileniyor. Başkan ve yöneticiler bu sorumlulukla hareket etmeli. TSYD’nin de başkanları bir araya getirmesi olumlu bir gelişme.
Bu tür diyalogların faydası olduğuna inanıyorum.

Trabzonspor’un yabancı oyunculara ağırlık vermesi…

Trabzonspor öze dönüşten bahsetti ama 10 yabancı oynadığı maçlar da oldu. Daha önce Ağaoğlu, bu konuda eleştiride bulunmuştu. Ortadaki çelişkiyi nasıl yorumluyorsunuz? Hafifletici sebep, şampiyonluk düşüncesi midir?

Yabancı oyuncuların fazlalığı beni de üzüyor. Sayın Ağaoğlu ile o dönem görevde olan ben dahil hepimiz, İstiklal Marşı’nı okuyacak bir kadronun olmasıyla gurur duyuyorduk. Yabancıları çok olan kadroları da eleştiriyorduk. Bugünkü durum Türk futbolundaki sistem arızasından kaynaklanıyor. Sadece Trabzonspor olarak bunu çözemeyiz. Ortada bir fırsat var, Trabzonspor da ligi zirvede bitirmek için yabancı transferine olumlu baktı diye düşünüyorum.

Zeyyat Kafkas: “Sörloth için hazırlık olduğunu biliyorum”

Sörlorth, çok başarılı. Ama maliyeti var. Bonservisinin alınma ihtimali nedir bu mali yapıda?

Sörloth çok başarılı. Yönetim Kurulu’nun en başarılı transferi diyebiliriz. 6 milyon Euro gibi bir satın alma opsiyonu var. Alabilmek için kaynak bulunmalı ve yer açmalılar. Bu anlamda hazırlıklar olduğunu biliyorum. Bir sorun çıkacağını da düşünmüyorum. Başarılı bir kontrat yapıldı. Kadroda boşaltma yaparak Sörloth transferinin gerçekleştirecek seviyeye geleceklerine inanıyorum.

“Sturridge’de biraz karakter zafiyeti var”

Sturridge çok eleştiriliyor. Transferi bir hata mıydı sizce?

Sturridge transferini hepimiz eleştiriyoruz. Hata değil ama süreç bu transferin çok da gerekli olmadığını gösterdi. Bence biraz karakter zafiyeti var. Forması için oynayan, savaşan, o ruhu taşıyan bir oyuncu değil. Ama Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında 2 gol atsa iyi ki almışız diyenler olur. Yusuf Yazıcı satılmıştı. Kadro zafiyeti vardı. Umut veren bir transfer yapılması gerekiyordu diye düşündü yönetim. Sturridge daha imza atmadan, tüm Türkiye’nin de Sturridge dansını öğrendiğini unutmamak gerekiyor. Eğer ortada bir hata varsa tüm Trabzonsporluların hatasıdır.

“Novak ve Sosa’nın fedakarlık yapması bekleniyor”

Sosa ve Novak ile kontrat yenilenmeli mi?

Sosa ve Novak ile kontrat yapılmalı. İki oyuncu da Trabzonspor ruhunu hissediyor. Sosa, bir kaptan nasıl olmalı gösteriyor. Bir rol model. Futbol hayatının son döneminde böyle bir ortam bulma ihtimalleri çok zayıf. Bunu anlamalı ve kalmalılar. Trabzonspor’un gerçeklerini görüp oyuncuların fedakarlık yapmasına kaldı.

Zeyyat Kafkas: “Trabzonspor’un en az 5 puanı gasp edildi”

Hakemler, Trabzonspor'a karşı nasıl bir tutum izliyor sizce? Trabzonspor mağdur oldu mu bu sezon?

Hakemlerimiz hata yapıyor. Bu hatalar formsuzluk sebebiyle olunca kabul edilebilir. Ama içlerinde 1-2 tane eyyamcı hakemler var. Bu sene VAR’daki hakemlerin eyyam yaptığını düşünüyorum. Sezon başından beri en az 5 puanımız gasp edildi. Bundan sonraki hatalar sonucu etkileyecektir. MHK dikkatli olmalı.

“Trabzonspor taraftarı benim gözümde şampiyon”

Trabzonspor taraflarına bir mesajınız var mı son olarak?

Taraftarlarımız bu sene harika. Lig bitmeden şampiyonluğu en çok hak eden taraftar. Hiçbir dönem bu kadar duyarlı, olgun ve samimi olmamışlardı. Taraftarımız hata yapmıyor. Rakiplerin de oyunlarını görüyorlar. Trabzonspor taraftarları benim gözümde şampiyon. Taraftarlarımızdan tek ricam top rakipteyken baskı kurmaları. Baskı rakip panikletiyor ve bize doping oluyor. Taraftarlara son mesajım; “Yan Yana ve O sene bu sene” olacak.

Senin için hazırladığımız haberler