Çanlar Giovanni Guidetti için çalıyor! /Filenin Sultanları

17.10.2022 - 11:34 | Son Güncellenme: 17.10.2022 - 11:47

Türkiye Voleybol Federasyonu, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Giovanni Guidetti'yle yola devam edilmeyeceğine karar vermek için toplantı yapacak.

Çanlar Giovanni Guidetti için çalıyor! /Filenin Sultanları

AJANSSPOR HABER

Dünya Şampiyonası’nda çeyrek finalde ABD’ye 3-0 yenilerek elenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda taşların yerinde oynaması gündemde. ABD karşısında oynanan ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın eleştirdiği performanstan sonra başantrenör Giovanni Guidetti’nin durumu masaya yatırılacak. 

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları Klavyenin Sultanları’na karşı!
Habere Git

Yönetim kurulunda gündem Guidetti

Voleybolmagazin’in haberine göre 28 Ekim’de Türkiye Voleybol Federasyonu'nun yönetim kurulu toplantısında İtalyan başantrenörün durumu görüşelecek. Toplantıda Guidetti ile yola devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. 

İki turnuvada düş kırıklığı

Filenin Sultanları, yazın Türkiye’de düzenlenen Milletler Ligi finallerinde Sırbistan'a yenilerek turnuvayı dördüncü tamamladı. Büyük umutlarla gidilen FIVB Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda ise çeyrek finalde ABD’ye 3-0 yenilerek elendi. 

“Guidetti eleştiri alabilir”

ABD maçı sonrası ortaya konan oyunu eleştiren Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın ABD’ye elendikten sonra yaptığı açıklamada, Guidetti yorumu dikkat çekmişti. Üstündağ, “Guidetti bu turnuvada çok eleştiri aldı. Alabilir” ifadesini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Zehra Güneş ağladı! Çok sert sözler
Habere Git

Üstündağ: Nerede ne gerekiyorsa onu yaparız

Üstündağ, turnuvaya veda edilmesinden sonra şunları söylemişti: "Milli Takıma yakışmayan bir voleyboldu. Biz mücadelemizi maalesef ki veremedik. Herkes çok üzgün. Nerede ne yapılması gerektirirse biz onu yaparız. Öyle birilerinin demesiyle bir şeyler yapmayız. Türk voleybolunun faydasına olan şeyleri yaparız.” 

Guidetti 2017’den beri Filenin Sultanları’nın başında

Giovanni Guidetti, Filenin Sultanları’nın 2017’de Ferhat Akbaş ile yollarının ayırmasından sonra göreve başladı. İtalyan çalıştırıcı, Türkiye’nin başına gelmeden önce Bulgaristan, Almanya ve Hollanda Milli Takımı'nda başantrenörlük yaptı. İtalyan çalıştırıcı aynı zamanda VakıfBank takımında da görev yapıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler