İrfan Can Kahveci, Twente maçında yıldız parlattı!

24.08.2023 - 22:28 | Son Güncellenme: 24.08.2023 - 22:41

İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe’nin Twente'yi 5-1'le sürklase ettiği maçta kaydettiği iki golle yıldızlaştı.

İrfan Can Kahveci, Twente maçında yıldız parlattı!

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Twente'yi 5-1'le evine gönderdi. Sarı-Lacivertlilerde İrfan Kahveci, iki golle maçın öne çıkan isimlerinden oldu. İşte 2021’den bu yana Fenerbahçe forması giyen Kahveci’nin ekipteki performansı…

Maçın açılış golü Twente’den 

Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’ndaki maçın açılış golü 20. dakikada misafir takımın 21 yaşındaki oyuncusu Manfred Ugalde’den geldi. Hollandalı ekibin 1-0’lık avantajı ise fazla uzun sürmedi.  Jayden Oosterwolde, 32 dakikada skoru 1-1 yaptı. 

Fenerbahçe’den Twente'ye 5 kardeş

Kanarya, Oosterwolde’nin golünden sonra gole doymadı. İlk yarının 1-1 berabere bittiği maçta 3. gol Fenerbahçe’nin Polonyalı oyuncusu Sebastian Szymanski’den geldi. Szymanski 60 dakikada kaydettiği golle Kanarya'yı 2-1 öne geçirdi.

Maçın yıldızı Kahveci

Sebastian Szymanski’nin golü ile avantaj yakalayan Fenerbahçe’de goller devam etti.  İrfan Can Kahveci performansı ile maçın öne çıkan isimlerinden biri oldu. 28 yaşındaki orta saha, 62., ve 74. dakikalarda fileleri havalandırarak skoru 4-1 yaptı. Kahveci’nin gollerinin ardından Dusan Tadic, 90+3’teki penaltı golü ile maçın kapanışını yaptı. 

İrfan Can Kahveci sezona iyi başladı

Twente karşısında kaydettiği 2 gol ile dikkat çeken İrfan Can Kahveci 2023-24 sezonunda şimdiye kadar 4’ü Avrupa Konferans Ligi olmak üzere 6 maça çıktı. 2021’den bu yana Fenerbahçe’de forma giyen İrfan Can Kahveci bu sezon 2 kez fileleri havalandırırken 3 golün de asistini yapan isim oldu. Kahveci’nin 2 gol ve 2 asisti Avrupa maçlarında geldi. 

Geçtiğimiz sezon İrfan Can Kahveci'nin performansı

Sarı-Lacivertli ekibin tecrübeli oyuncusu İrfan Can Kahveci geçtiğimiz sezon Fenerbahçe için 42 resmi maça çıktı. Sahada olduğu dakikalarda 7 gol kaydeden 28 yaşındaki orta saha oyuncusu 5 asist ile de Kanarya’ya destek verdi. 

2021’de 7 milyon Euro bonservis bedeli ile Başakşehir’den Fenerbahçe’ye transfer olan İrfan Can Kahveci, Sarı-Lacivertli ekipte forma giydiği süre boyunca toplamda 89 resmi maçta yer aldı. Bu maçlarda 13 gol kaydeden Kahveci 18 golün de asistini yaptı. 

Senin için hazırladığımız haberler