Can Uzun için karar anı! Türkiye'mi? Almanya mı?

16.02.2024 - 22:31 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 22:41

Almanya Bundesliga 2 takımı Nürnberg'de forma giyen Can Uzun, önümüzdeki ay milli arada hangi ülke için forma giyeceğini açıklayacak. İşte detaylar...

Can Uzun için karar anı! Türkiye'mi? Almanya mı?

AJANSSPOR HABER

Bundesliga 2 takımı Nürnberg'in ofansif orta sahası Can Uzun, milli takım tercihini Mart ayındaki milli arada açıklayacak. Almanya'nın öde gelen Bild gazetesi, Almanya Milli Takımının Sportif Direktörü Rudi Völler'in ve Almanya Futbol Federasyonu CEO'su Andreas Rettig'in Perşembe günü Can Uzun'u ve ailesini ziyaret ettiğini, milli takım geleceği hakkında konuştuklarını yazdı.

Türkiye'den EURO 2024 güvencesi

Aynı haberde yer alan bir başka iddiaya göre, Can Uzun için Almanya "Önce Ümit Milli Takım'da oyna" önerisi sunarken, Türkiye ise "A Milli Takım'da ve EURO 2024'te oyna" önerisini sundu.

FIFA'nın Milli Takım kuralı

FIFA'nın yeni kuralına göre Ümit Milli Takımın resmi maçında oynayan bir futbolcu, bir daha bir başka ülke için forma giyemiyor. 18 yaşındaki genç yetenek, vereceği karar sonrasında sadece seçeceği Milli Takım için ter dökecek.

Can Uzun'un Bundesliga 2 karnesi

18 yaşındaki ofansif orta saha, Nürnberg ile bu sezon 20 maçta forma giydi. 20 maçın 16'sına ilk 11'de başlayan Uzun, bu karşılaşmalarda 13 kez fileleri havalandırdı. Can Uzun attığı 13 golün yanısıra 3 asist üretmeyi de başardı. 

Nürnberg ile sözleşmesi kaç yılına kadar?

Almanya Bundesliga 2 takımı Nürnberg'de forma giyen Can Uzun, Alman ekibinin A takımına 1 Temmuz 2023 tarihinde katıldı. Başarılı futbolcu, kulübüyle 30 Haziran 2027 yılına dek profesyonel sözleşme imzaladı.

Senin için hazırladığımız haberler