Can Uzun durdurulamıyor! Yine attı

10.03.2024 - 00:28 | Son Güncellenme: 10.03.2024 - 00:39

Son dakika haberleri. Almanya Bundesliga 2 takımlarından Nürnberg, deplasmanda karşılaştığı Magdeburg'u Can Uzun'un golüyle mağlup etti. İşte detaylar.

Can Uzun durdurulamıyor! Yine attı

AJANSSPOR-HABER

Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden Nürnberg, MDCC Arena'da karşılaştığı Magdeburg'u 1-0 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı.

Can Uzun attı Nürnberg kazandı

Nürnberg'e 3 puanı getiren golü karşılaşmanın 80. dakikasında Can Yılmaz Uzun kaydetti. 

16 gole ulaştı

Bu sezon Alman ekibiyle 24 maça çıkan 18 yaşındaki yıldız oyuncu 16 gol ve 3 asistlik müthiş performans sergiledi.

İlgini Çekebilir
Can Uzun, milli tercihini açıkladı! ''Kalbimin sesini dinledim''
Habere Git
  • 2. Bundesliga: 22 maç, 13 gol, 1 asist
  • DFB-Pokal: 2 maç, 3 gol, 2 asist

Milli Takım tercihini Türkiye'den yana kullandı

Bilindiği üzere Almanya Futbol Federasyonu'nun da yakından ilgilendiği Can Uzun, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandığını açıklamıştı.

"Kalbimin sesini dinledim"

Kalbinin sesini dinlediğini söyleyen Can Uzun, "Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir kariyer kararı değil, kalpten gelen bir karar. Milli takımı hissetmeniz gerekiyor ve kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe hem maçı hem de Eda Erdem'i kaybetti!
Habere Git

"Bu benim kararım ve benim için çok iyi"

Düşünmek için biraz daha zaman istedim. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca ailem ve en yakın arkadaşlarımla bu konu hakkında çok konuştum ve onların fikirlerini de dinledim. Ancak sonuçta, kalbimden gelen çok kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve benim için çok iyi ve kesinlikle doğru hissettiriyor.

"Türkiye için gururla oynayacağım"

Dediğim gibi, bu kalbimden gelen bir karardı ve hangi milli takımın bana şampiyonluklar kazanma veya daha iyi reklam anlaşmaları yapma şansı verebileceğine dair herhangi bir taktiksel değerlendirme yapmadım. Milli takımda yüreğinizle oynarsınız – bu şan ve şerefle ilgilidir. Kendi memleketinizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Elimden gelen her şeyi yapacağım ve Türkiye için gururla oynayacağım. Avrupa Futbol Şampiyonası 2032 Türkiye'de gerçekleşecek ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir jenerasyonuz, Avrupa Futbol Şampiyonası 2032'ye kadar her turnuva benim için bir onur ve mükemmel bir hazırlık" dedi. 

CAN UZUN'UN TÜM AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLA

Öte yandan Nürnberg bu sonuçla 36 puana yükseldi ve 8. sırada yer aldı. Magdeburg ise 31 puanla 12. sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler