Can kurtaran hakem Laver Alla...

27.11.2019 - 18:35 | Son Güncellenme: 27.11.2019 - 18:45

Can kurtaran hakem Laver Alla...

Arnavutluk’ta onlarca kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı depremde, arama kurtarma çalışmaları sürerken, ülkenin önde gelen futbol hakemlerinden biri enkaz başındaki görüntüsüyle dikkat çekti.

Ülkenin birinci ligindeki maçlarda düdük çalan Laver Alla, 6.4 şiddetindeki depremin ardından, yıkıntıların arasında bu arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Yıkılan bir otel binasının enkazı üzerindeki fotoğrafları sosyal medyada büyük ilgi çeken ve takdir toplayan 34 yaşındaki hakem, buradaki yıkıntılardan bir kişiyi canlı çıkardıkları bilgisini paylaştı.

Arnavutluk medyasında da kendisiyle ilgili haberler yapılan deneyimli hakemin, enkazlardan bir çok kişiyi canlı olarak çıkardığı belirtilirken, ünlü hakemin çabası takdir edildi.

Ünlü hakem Laver Alla’nın hakemlik mesleğiyle itfaiyecilik mesleğini bir arada yürüten bir isim olduğu, arama kurtarma çalışmalarında, itfaiyecilik konusunda aldığı eğitimin de faydasını gördüğü belirtildi.

Arnavutluk Futbol Federasyonu bir açıklama yayınlayarak, ülkedeki tüm futbol maçlarının iptal edildiğini duyurdu ve yakınlarını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Ayrıca UEFA başta olmak üzere pek çok ülke futbol federasyonundan kendilerine geçmiş olsun ve dayanışma mesajı geldiği belirtilerek bunlar için teşekkür edildi. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler