Cam Newton bir süre daha yok

25.09.2019 - 03:53 | Son Güncellenme: 25.09.2019 - 03:53

NFL takımlarından Carolina Panthers'ta yıldız oyun kurucu Cam Newton'ın sakatlık sorunları bitmek bilmiyor.

2018 sezonunda omzundan yaşadığı sakatlığı gizlemesine rağmen maçlarda görev alması ve bu nedenle Panthers'ın art arda mağlubiyetler alıp Play-off'a kalamamasındaki nedenlerden biri olarak gösterilen Newton, 2019 sezonunun ilk 2 maçında da beklentileri karşılayamadı. Sakatlıktan dönen Newton, Charlotte ekibinin sahasında Los Angeles Rams ve Tampa Bay Buccaneers'a kaybettiği maçlarda touchdown pası atamazken, atılan bir pası rakip savunmasının yakalamasıyla interception oldu. 6 kez sacklenen Newton, 2 kez de hücum sırasında topu yere düşürdü. 

Lakin Cam Newton'ın Buccaneers karşılaşması sonrasında yapılan tetkiklerin ardından, ayak parmağında Lisfrank çıkık olduğu açıklandı. Bu nedenle 3. hafta Arizona Cardinals deplasmanında kadroda olmayan yıldız oyun kurucu, Panthers'ın Houston Texans ile oynayacağı 4. hafta maçı ile birlikte birkaç hafta daha forma giyemeyecek.

"Yüzde yüz hazır olmasını istiyoruz"

Carolina Panthers Başantrenörü Ron Rivera, Cam Newton'ın ayağındaki sakatlık hakkında açıklamalarda bulundu. Ayağı için dinlenmesinin en doğru ihtiyaç olduğunu söyleyen Rivera, "Kendisinin yüzde yüz hazır olmasını istiyoruz. Sahalara geri dönüşü için kesinleşmiş bir zamanı yok. Bu süre içerisinde Kyle Allen as oyun kurucumuz olacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cam Newton'ın yokluğunda süre alan 23 yaşındaki oyun kurucu Kyle Allen, Carolina Panthers'ın Arizona Cardinals'ı 38-20 mağlup ettiği üçüncü hafta maçında, takımına galibiyeti getiren isimlerden biri olmuştu. 26'da 19 pas isabeti ve 261 yard pas mesafesi kaydeden Allen, 4 touchdown pası attı. 

Senin için hazırladığımız haberler