DG Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Galatasaray yenilgisi sonrası konuştu

29.12.2022 - 20:20 | Son Güncellenme: 29.12.2022 - 20:28

Süper Lig'in 16. haftasında DG Sivasspor, Galatasaray’a 2-1 yenilirken maç sonu teknik direktör Rıza Çalımbay değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

DG Sivasspor'da Rıza Çalımbay, Galatasaray yenilgisi sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Sivasspor, ligin 16. haftasında sahasında Galatasaray’a 2-1 yenildi. Maç sonu Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, soyunma odasına girmedi ve hakem Erkan Özdamar ile ekibinin kenara gelmesini bekledi. Çalımbay daha sonra Erkan Özdamar’a iptal edilen gol ve penaltı pozisyonu ile ilgili sorular sordu. Kısa süre Özdamar ile konuşan Çalımbay’ın moralsiz olduğu görüldü.

"Maçın en kötü hakkı beraberlikti"

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Çalımbay, "Gerçekten iyi mücadele ettik. Sahada biraz sıkıntı vardı. Bir hastalıktan dolayı zemin istediğimiz gibi değildi. İki takım için de zor bir maç oldu. İlk yarıda istediğimiz şeyleri yapmadık ama mücadeleden vazgeçmedik. İkinci yarıda taktik değişiklik yaptık ve golü bulduk. İyi gidiyordu. Son yediğimiz gol bize yakışmadı. 40 metreden gelen pasın golle sonuçlanması kötü bir şey. Maçın en kötü hakkı beraberlikti." dedi.

"Öyle bir gol iptali yok"

Karşılaşmada iptal edilen golle ilgili konuşan Çalımbay, "Yalnız ben bir şeye üzüldüm. Bizim sayılmayan golde ne vardı onu çözemedik? Bunu gerçekten merak ediyorum. Kuralı bizden daha iyi bilen biri aydınlatsa bizleri çok iyi olur. Öyle bir gol iptali yok. Kabul etmiyorum. Onun için rica ediyorum, bunu bana anlatsınlar. Neden iptal edildiğini açıklasınlar. Çok üzüldük." dedi.

"İyi bir lig maçı oldu"

Hem Galatasaray'ın hem de kendilerinin ellerinden geleni yaptığını ifade eden Çalımbay, "Biraz gergin bir maç oldu. Ama mücadele açısından iyi bir lig maçı oldu. İki takım da kazanmak için elinden gelen gayreti gösterdi." dedi.

Ne olmuştu?

Maçın ilk yarısında Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sona ererken Sivasspor 54’te yaşanan müthiş karambolde ağları havalandırdı. Ancak hakem Erkan Özdamar’ın VAR’da yaptığı inceleme sonrası gol tartışmalarla iptal edildi.

90+5’te gol geldi

90+5’te Galatasaray, Barış Alper Yılmaz’ın golüyle maçta 2-1 öne geçti. Abdülkerim Bardakcı’nın savunmadan uzun gönderdiği topta savunmanın arkasına çok iyi sarkan Barış Alper Yılmaz, ceza alanı içinden vuruşunu yaptı ve yan kale direğine çarpan top ağlarla buluştu.

Galatasaray bu sonuçla haftayı 33 puanla Fenerbahçe’nin 1 puan önünde lider tamamladı. Sivasspor 14 puanla düşme hattında kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler