Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan Avrupa Şampiyonası'nda hat-trick peşinde!

16.10.2023 - 11:47 | Son Güncellenme: 16.10.2023 - 15:56

Türkiye, üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazanarak, bir ilke imza attı. Aynı şekilde Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan da bunu futbolcu olarak başarma şansına sahip. İşte detaylar.

Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan Avrupa Şampiyonası'nda hat-trick peşinde!

AJANSSPOR - HABER

Türkiye, Euro 2024 biletini alırken bir ilke de imza attı. Milliler, tarihlerinde ilk defa ,üst üste üç kez uluslararası bir turnuvaya gitmeyi başardı. Euro 2016, Euro 2020 ve Euro 2024... Almanya'daki şampiyonanın kadrosunda yer almaları halinde iki futbolcu da adını Türk futbol tarihine yazdıracak. Hakan Çalhanoğlu ve Ozan Tufan, katılım anlamında Avrupa Şampiyonası hat-trick'i yapabilir.

Hakan Çalhanoğlu 19 yaşında gitti

A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna seçilirse, üst üste üç turnuvada yer alacak. Çalhanoğlu, 19 yaşındayken, Fatih Terim tarafından Fransa'daki şampiyonanın kadrosunda seçilmişti. Halihazırdaki form durumunu koruması veya bir sakatlık yaşamaması halinde Çalhanoğlu, doğduğu ülke de olan Almanya'da mücadele edecek.

Çalhanoğlu iki şampiyonada 5 maça çıktı

Hakan Çalhanoğlu, gruptan çıkamadığımız Euro 2016'da üç maçın ikisinde forma giydi. 3-0 kaybettiğimiz İspanya maçında 45 dakika, 1-0 kaybettiğimiz Hırvatistan maçındaysa 90 dakika oynadı. Yine gruptan çıkamadığımız Euro 2020'deyse üç maçta da ilk 11 çıktı. İsviçre'ye 3-1 yenildiğimiz maçta 86, Galler'e 2-0 kaybettiğimiz ve İtalya'ya 3-0 mağlup olduğumuz maçlarda 90'ar dakika oynadı. Çalhanoğlu böylece iki şampiyonada 5 maçta oynadı.

İlgini Çekebilir
Euro 2024 bileti alan Milli Takım'a dev gelir!
Habere Git

Ozan Tufan da üçleme yapabilir

Üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası görme ihtimali olan bir diğer isim Ozan Tufan. 2016 ve 2020'de kadroya yer alan Tufan, uzun süredir Ay Yıldızlı formadan uzak. Ancak Championships'te iyi bir sezon geçiriyor. Bu çizgiyi koruyabilirse yeniden milli takıma çağrılabilir. Bu gerçekleşirse Ozan Tufan, Hakan Çalhanoğlu ile tarihi bir unvanı paylaşacak.

Ozan, iki turnuvada 6 maça çıktı

Ozan Tufan, Euro 2016'daki üç maçın tamamında ilk 11 başladı. 3-0 kaybettiğimiz İspanya, 1-0 kaybettiğimiz Hırvatistan ve 2-0 kaybettiğimiz Çekya maçlarında 90 dakika boyunca sahada kaldı. Hırvatistan maçında Modric'in golle sonuçlanan şutu sırasında saçını düzelttiği an, çok büyük tartışmaya neden olmuştu. Ozan, 2020'de de üç maçta ilk sahaya çıktı. 3-1'lik İsviçre yenilgisinde 63, 2-0'lık Galler yenilgisinde 45 ve 3-0'lık İtalya yenilgisinde de 64 dakika sahada kaldı. Ozan Tufan iki turnuvada 6 maç oynadı.

Cenk Tosun'un hat-trick'ine sakatlık engeli

Cenk Tosun da bu şansa sahip olabilirdi ancak golcü, Euro 2020 elemelerinde forma giyse de yaşadığı sakatlık nedeniyle finallere gidemedi. Performans düşüklüğü veya sakatlık olmazsa Tosun'un da 2024 Almanya'da takımda yer alması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
EURO 2024 tamam, yeni hedef 1. torba!
Habere Git

Dört oyuncu için ikinci şans var

Euro 2016 Milli Takım kadrosunda yer alan ama 2020'ye gidemeyen dört futbolcu daha var. Caner Erkin, Oğuzhan Özyakup, Yunus Mallı ve Emre Mor... Bu üçlü teknik direktör Vincenzo Montella'nın radarına girerse, ikinci kez bir Avrupa Şampiyonası görmeyi başaracak.

Avrupa Şampiyonası'na üst üste iki kez gitme şansı olan futbolcular

Türkiye'nin Euro 2020 kadrosunda yer alan isimler de eğer 2024'e seçilirse kariyerlerinde üst üste ikinci kez bu mutluluğu yaşayacaklar. İşte o isimler:

Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır, Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Mert Müldür, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Umut Meraş, Yusuf Yazıcı, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Taylan Antalyalı, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Halil İbrahim Dervişoğlu ve Kenan Karaman

Senin için hazırladığımız haberler