Çağla Büyükakçay, W25 Monastir Turnuvasında Şampiyon Oldu

11.12.2022 - 18:04 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 18:13

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Tunus’ta düzenlenen W25 Monastir turnuvasında şampiyon oldu ve kariyerinin 14. tekler şampiyonluğunu elde etmiş oldu...

Çağla Büyükakçay, W25 Monastir Turnuvasında Şampiyon Oldu

AJANSSPOR-HABER

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, Tunus’un ev sahipliğinde düzenlenen W25 Monastir turnuvasında şampiyonluğa ulaştı. Sert zeminde gerçekleşen organizasyonda Çağla, Tunuslu, Japon, Rus ve Çinli rakiplerini geçerek finale yükseldi. 

Çağla Büyükakçay 14. tekler şampiyonluğunu kazandı

Finalde turnuvanın 2 numara seri başı Lea Boskovic ile mücadele eden Büyükakçay, 2 saat 11 dakika süren mücadelede Hırvat tenisçiyi setlerde 7-5, 0-6, 6-2 yenerek profesyonel kariyerinin 14. tekler şampiyonluğunu kazandı.

Büyükakçay: "Şampiyon oldum!"

Şampiyonluk sonrası sosyal medya hesabı Instagram'dan bir paylaşım yapan milli tenisçi, "Tunus W25 Monastır turnuvasında şampiyon oldum. Kortta mücadele ettiğim her an benim için çok kıymetli, dönüş hikayemde emekleri olan başta ENKA ailem olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Bu arada tekrar ilk 300" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Gençlerbirliği kötü gidişe dur diyemedi!
Habere Git

Lisansı askıya alınmıştı

Bilindiği üzere Çağla Büyükakçay, geçen yılın kasım ayında yaptığı paylaşımda, 2-8 Ağustos'ta Romanya'nın Cluj-Napoca şehrinde katıldığı turnuva sırasında verdiği idrar örneğinde "Ractopamine" isimli yasaklı maddeye rastlandığını ve Uluslararası Tenis Federasyonunun bu gelişme üzerine lisansını askıya aldığını açıklamıştı.

Büyükakçay'ın cezası iptal edildi

Bunun üzerine ENKA Spor Kulübü, milli tenisçi Çağla Büyükakçay'a Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından verilen verilen doping cezasının İngiltere'deki bağımsız tahkim mahkemesi tarafından iptal edildiğini duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler