Çağdaş Atan: "TFF'den böyle bir talebimiz olabilir"

15.08.2024 - 08:47 | Son Güncellenme: 15.08.2024 - 09:03

Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan, Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Iberia Tiflis'i ağırlayacakları maçın öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Çağdaş Atan: "TFF'den böyle bir talebimiz olabilir"

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekiplerinden temsilcimiz RAMS Başakşehir, ilk maçını deplasmanda 1-0 kazandığı Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanş mücadelesinde Gürcistan'ın Iberia Tiflis, takımını konuk edecek. Karşılaşmadan önce teknik direktör Çağdaş Atan ve başarılı orta saha oyuncusu Berkay Özcan basın toplantısı düzenledi.

"Yarın en hazır takımla sahada olacağız"

İlk maçtan önce de belirttiği gibi rakibe saygı duyduğunu söyleyen Çağdaş Atan: "İlk maçı 1-0 kazandık ve buraya geldik, elimizde bir avantaj var, ayaklarımız yere sağlam basıyor, rakibe saygı duyuyoruz. Lig de başladı, yoğun fikstürümüz var. Bu bizim uzun süredir hayalini kurduğumuz bir durum, hem Avrupa hem kupa hem de ligi birlikte götürmek istiyoruz. Şu an iyi yoldayız. Yarın ülkemiz ve kulübümüz için önemli bir maça çıkacağız, rakibimizi artık daha iyi tanıyoruz. Yarın en hazır takımla sahada olmaya çalışacağız.

Milli araya iyi girmek istiyoruz

Rize maçında rotasyon yaptık, elimizde 14-15 tane hazır oyuncu grubu var bu sayıyı 18-19'a çıkarmalıyız, rotasyonları bu nedenle yapmalıyız. Aramıza yeni katılacak oyuncular da olacak. Bu turları geçip Konferans'ta lig formatına kalmak istiyoruz. Milli araya iyi girmek istiyoruz. Başakşehir'in en sağlam adımlarını attığı dönem milli maç arasından sonraki dönem oluyor. Oyuna hakim, birbirini tanıyan oyuncu grubum var, doğru 11'le çok güçlü bir oyunumuz ve saha dizilişimiz var. Yarın da en doğru 11'le saha olup turu geçmek en büyük amacımız.

İlk maçta ellerinden geleni yaptılar

İlk maçta bizim işimizi zorlaştırmak için ellerinden geleni yaptılar, alan kapattılar, kendi sahalarında oynamalarına rağmen hücum anlamında bize alan vermemeye çalıştılar. Oyunun kontrolü bizde, yarın ilk maçta attığımız golün öneminin ortaya çıkabileceğini düşünüyorum. 0-0 buraya gelseydik rakip aynı savunma anlayışı ve hızlı geçişlerle bizi zorlayabilirdi. Oyunun kontrolünü elde tutarsak ya da erken gol atarsak deplasmanda atmış olduğumuz golün önemini anlayacağımıza inanıyorum. Daha fazla alan ve zaman bulacağımızı düşünüyorum.

TFF'den böyle bir beklentimiz olabilir

Dört takımımız da Avrupa'da çok önemli maçlar oynuyor. Ligde 3. hafta maçlarıyla ilgili federasyondan bir talebimiz olabilir. Geçen sene bu yapıldı play-off maçlarından önce. Gürcistan takımı hafta sonu maçını oynamadı, Belçika takımları daha önce maçını iptal etmişti, Avrupa'da bunlar yapılıyor, ülke puanı bizim için çok önemli. Takımlarımızı fiziksel anlamda düşünmemiz gerekiyor. Üçüncü hafta maçlarıyla ilgili bir TFF'den bir beklentimiz beklentimiz olabilir" ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz ilk 4"

Basın toplantısında konuşan Berkay Özcan: "Play-off'lara kalmak istiyoruz. Kamp dönemi güzel geçti, takımda iyi bir hava var. Herkes mutlu ve iyi performans gösteriyor. Genç bir takımımız var. Ben de kendimi gösterip ligde ve Avrupa'da takımımla iyi işler yapmak istiyorum. Bunu hedefliyorum. Bu sene Avrupa'da oynuyoruz ligde de ilk 4-5'te bitirmek için her şeyi yapacağız. Avrupa'da gruplara kalmak ve gidebileceğimiz yere kadar iyi bir oyunla gitmek istiyoruz. Takımda bu güç var, çok iyi oyuncularımız var, güçlü bir oyunumuz var. Ben de topsuz oyunumu sprint mesafelerimi geliştiriyorum, bunlar benim için çok önemli" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler