Formula 1 Haberleri | Kimi Raikkönen, NASCAR ile pistlere geri dönüyor!

26.05.2022 - 17:36 | Son Güncellenme: 26.05.2022 - 17:58

21 yıllık Formula 1 kariyerine geçtiğimiz sezon nokta koyan Buz Adam Lakaplı Kimi Raikkönen, F1'den sonra NASCAR'la motorsporlarına geri dönüyor. İşte detaylar

Formula 1 Haberleri | Kimi Raikkönen, NASCAR ile pistlere geri dönüyor!

AJANSSPOR - HABER

344 kezle Formula 1 tarihinin en çok yarış gören sporcusu olan ve geçen yıl pistelere veda eden Kimi Raikkonen, NASCAR'la motorsporlarına geri dönüyor.

Raikkonen, ilk kez piste çıkacak

Finlandiyalı pilot Kimi Raikkonen, Ağustos ayında Watkins Glen'de düzenlenecek NASCAR Cup Series yarışına katılacak ve Formula 1'den emekli olmasının ardından ilk kez piste çıkacak.

Raikkonen, NASCAR'a yabancı değil

Öte yandan Raikkonen, Kuzey Amerika'ya özgü motorsporu olan NASCAR'a yabancı değil. Öyle ki Fin pilot 2009 sezonunun sonunda Ferrari'yi bırakıp F1'den ayrıldığında NASCAR' da yarışmıştı. O yarışlarda NASCAR Truck Series (Kamyon Serileri) ve Nationwide Serileri'nde de bir defaya mahsus boy gösterdi.

İlgini Çekebilir
Kanadalı Rapçi Drake, Formula 1’de 234 bin dolarlık Bitcoin kaybetti
Habere Git

Peki NASCAR yarışları nedir?

NASCAR Racing, ABD'de Amerikan futbolundan sonra en çok izlenen spor dalıdır.  NASCAR kendi içinde üç büyük yarış serisine sahiptir. Bunlar Sprint Cup Serisi , Nationwide Serisi ve Camping World Truck Serisi’dir. NASCAR yarışları oval pistlerde 200 ile 500 mil üzerinden 43 aracın katılımıyla yapılır. Diğer motorsporlarının aksine NASCAR’da geçişler çok daha fazla olduğundan yarışta birçok kez lider değişir. 

Kimi Raikkonen'in Formula 1 kariyeri

Formula 1'de taraftarları ve çevresince soğukkanlılığı ve sakinliğinden dolayı "Buz adam" (Iceman) lakabı takılan Kimi Raikkonen, geçen sezon Formula 1'e veda etmişti. 42 yaşındaki Finlandiyalı pilot, neredeyse 20 yıllık Formula 1 kariyerinde 350 yarış startı, 1 şampiyonluk, 18 pole pozisyonu, 21 zafer ve 103 podyum sığdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler