Büyüyü Günay bozdu!

15.12.2015 - 17:32 | Son Güncellenme: 15.12.2015 - 17:32

Günay Güvenç, amatörce bir gol yedi. Hatası pahalıya mal olabilecekken imdadına Gomez yetişti. Gomez'in attığı beraberlik golüne en çok Günay sevinmiştir.

En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim ; derbiyi hak eden taraf kazandı. Beşiktaş, Galatasaray karşısında ilk yarıda istediği oyunu ortaya koydu fakat ; Muslera engelini bir türlü geçemedi. Derbinin ilk yarısında Galatasaray sahada yoktu!

Eğer sahadaki en başarılı kişi kaleciniz ise durumun vahametini kestirebilmek güç değildir. İlk yarıda rakibine tam anlamıyla teslim olan Galatasaray, yatıp kalkıp Uruguaylı eldiven Muslera'ya dua etmeli! Muslera, bu derbide bir hezimetin önüne geçmiştir.

Beşiktaş'ın Avrupa Ligi'ne havlu atmasına istemeyerek de sebep olan Tolga Zengin'in bu maçta oynamasını ben de beklemiyordum. Ancak; Tolga'nın sakatlığı(!) sebebiyle oynayamadığını söylemek insanların zekâsıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Teknik adamlar, futbolcusunu kadroya neden almadığını net şekilde açıklayabilmeli.

Günay Güvenç, amatörce bir gol yedi. Hatası pahalıya mal olabilecekken imdadına Gomez yetişti. Gomez'in attığı beraberlik golüne en çok Günay sevinmiştir. Gökhan'ın galibiyeti getiren golü ise işleri tamamen değiştirdi. Beşiktaş, eğer dün akşam kaybetseydi Günay Güvenç yerden yere vurulacaktı. Alınan bir galibiyet, yapılan hataların da üstünü örtüyor Türkiye'de...

Beşiktaş, takım oyununu Galatasaray'dan daha iyi oynuyor. Bu gerçeğe sanırım kimse karşı çıkamaz. Saha içindeki disiplini sağlayan Şenol Güneş, bu açıdan Mustafa Denizli'den bir adım önde. Denizli'nin takımı toparlayabilmesi kolay değil. Mustafa Denizli'nin, yarışın içinde kalacaklarını söylemesi taraftarların içini rahatlatıyor mu bilmem ama işleri pek kolay değil.

Derbi maçlarda günlük performanslar çok önemli. Maça daha iyi konsantre olan taraf Beşiktaş'tı. Avrupa Ligi'nden elenen Beşiktaş'a bu kritik galibiyet antibiyotik gibi gelecektir. Galatasaray ise bir an önce toparlanmalı. Takımın gerçek kimliğine bürünmesi için Mustafa Denizli'ye büyük iş düşüyor.

Şampiyonluk için konuşmak erken. Önceki yıllarda da aradaki puan farkının nasıl eridiğini hatırlayın. Takımların sezon içinde yaşayabileceği olası düşüşleri de hesaba katarsanız demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.

Hakem Mete Kalkavan'a gelince... Kalkavan derbi maçta bazı pozisyonlarda takdir hakkını garip şekilde kullandı. Maçın hakkını tam anlamıyla verebildiğini düşünmüyorum. Hakemlerin biraz cesaretli olması gerektiğine inanıyorum. Cesaretten kastım ; birilerinin faydasına çalışmak değil, gördüğünü dürüst şekilde çalabilmektir.



 

Senin için hazırladığımız haberler