Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in yayıncısını ihale olmadan açıkladı!

16.06.2022 - 13:22 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 14:43

TFF'de başkanlık seçimine tek aday olarak giren Mehmet Büyükekşi, "Süper Lig yayın ihalesinde uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Ama 1 sene sonrası için şimdiden kolları sıvayacağız" dedi.

Mehmet Büyükekşi, Süper Lig'in yayıncısını ihale olmadan açıkladı!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'i gelecek sezon beIN Sports yayınlayacak. TFF Genel Kurulu'na başkanlık için tek aday olarak katılan Mehmet Büyükekşi, 1 sezon daha mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile yola devam edeceklerini söyledi.

Büyükekşi: Uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık

TFF Genel Kurulu'nda konuşma yapan Büyükekşi, "Süper Lig yayın ihalesinde uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Ama 1 sene sonrası için şimdiden kolları sıvayacağız" dedi.

Yayıncı kuruluş ne kadar ödeyecek?

Alınan bilgiye göre yayıncı kuruluş beIN Sports, TFF ve kulüplere bu yıl 2 milyar 50 milyon TL ödeme yapacak. Bu sezon Süper Lig'in isim sponsoru olan Spor Toto ile önümüzdeki yıl için de anlaşma sağlandı. Spor Toto, isim sponsorluğu için 500 milyon TL ödeme yapacak.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den kulüplere yabancı sayısı müjdesi!
Habere Git

Rekabet Kurulu onayı gerek

TFF Ana Statüsü'ne göre yayın ihalesinin yeni sezonun başlamasından 6 ay önce bitmesi gerekiyor. Fakat bu süre çoktan aşıldı. Saran Group, üzerine düşeni yaparak, 5 teklifi imzalayıp gönderdiği halde TFF bir cevap vermedi.  TFF, mevcut yayıncı ile ihalesiz devam etmek isterse bunun için Rekabet Kurulu'ndan onay alması gerekiyor.

Senin için hazırladığımız haberler