Mehmet Büyükekşi, Ahmet Nur Çebi'ye parmak sallamadığını söyledi

06.10.2023 - 01:34 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 14:44

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfür nedeniyle Beşiktaş'ın stadını terk ederken Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı görüntüleri yalanladı. İşte cevabı.

Mehmet Büyükekşi, Ahmet Nur Çebi'ye parmak sallamadığını söyledi

AJANSSPOR-ÖZEL

UEFA Konferans Ligi'nde oynanan Beşiktaş-Luguno maçı skoruyla olduğu kadar yaşanan olaylarla da yıllarca unutulmayacak. 2-0 öne geçtiği maçta 10 kişi kalan ve 3-2 mağlup olan Beşiktaş taraftarını üzdü. Ama skorun da önüne geçen olayl protokol tribününde meydana geldi.

Büyükekşi'nin tepkisi infial yarattı

Beşiktaş taraftarının küfürlü tezahürat yaptığı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak sallayıp stadı terk ettiği görüntüler büyük sansasyon yarattı. Gerek o anın fotoğrafları gerekse video görüntüler sosyal medyada Beşiktaş taraftarları arasında infial yarattı. 

Büyükekşi, Çebi'ye yapmadığını söyledi

TFF kaynakları ise olayı başka türlü anlattı. Büyükekşi, Çebi'ye parmak sallamadığını söyledi. Büyükekşi, Çebi'ye statta kendisine küfür edilen tribünleri parmağıyla işaret ederek tek tek gösterip saydığını anlattı. Yani TFF Başkanı, Beşiktaş Başkanı'na parmak salladığı iddiasını kabul etmedi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi protestolar sonrası Tüpraş Stadı'ndan ayrıldı
Habere Git

Maça gelmesini Çebi talep etti

Edindiğimiz bilgilere göre Büyükekşi, Beşiktaş'ın maçına da Çebi'nin isteğiyle gitti. Çebi'nin daha önce Galatasaray ve Fenerbahçe'nin maçlarına giden Büyükekşi'ye Beşiktaş'ın maçına hiç gitmediğini bir kez söylemesinden sonnra Büyükekşi, Lugona ile oynanacak maça gelmeyi kararlaştırdı.

Zaten erken ayrılacaktı ama böyle değil

Ancak maçta yoğun şekilde yapılan küfürlü tezahürattan sonra maçın ilk devresi bitmeden Beşiktaş'ın stadını terk etti. Aslında Büyükekşi, tezahüratlar olmasaydı da stattan erken ayrılacaktı. Gaziantep'e gideceği için maçın 60. dakikasında ayrılmayı planlayarak gelmişti. Fakat küfürlü tezahürat daha erken ve olaylı şekilde ayrılmasına neden oldu.

Ahmet Nur Çebi bir cevap verecek mi?

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi cephesi parmak sallama olayında bir Ahmet Nur Çebi'ye yönelik bir hareket veya kasıt olmadığını söylüyor. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin bu konuya ilişkin ne diyeceği de merak ediliyor. 

 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarının öfkesi dinmedi
Habere Git

Her şey masaya yumrukla başladı

Beşiktaş ile Mehmet Büyükekşi'nin yıldızı ilk günden beri bir türlü barışmadı. Göreve ilk geldiği günlerde Büyükekşi, Beşiktaş yönetiminin hakemlere yönelik eleştirilerine tepki gösterirken masaya yumruğunu vurmuş ve bu camiada büyük tepki çekmişti. Büyükekşi, hareketinin Siyah Beyazlılar'a yönelik olmadığını söylese de ikna edemedi.

Deprem kararı ilişkileri çok gerdi

Devam eden süreçte Beşiktaş'ın hakemlere ve futbol yönetimine dair eleştirilerine TFF'nin cevaplar vermesi ilişkiyi daha da gerdi. Deprem nedeniyle Gaziantepspor ile Hatayspor'un ligden çekilmesi ve bu takımların ilk devre maçlarının geçerli sayılmasına Beşiktaş'ın karşı çıkması TFF ile olan gerilimi zirve yaptırmıştı. Yine Beşiktaş'ın bazı hakem hataları nedeniyle maç tekrarları istemesine TFF'nin olumsuz yanıt vermesi de tarafların bağlarını zayıflattı.

Sezonun ilk maçında da tepki gösterildi

Beşiktaş tribünleri geçen sezon da zaman zaman TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye tepki gösterdi. Bu sezon Siyah Beyazlılar'ın oynadığı ilk maç olan Tirana maçında da taraftarlar Büyükekşi'ye küfürlü tezaharürat yaptı. Büyükekşi, bir toplantıda Ahmet Nur Çebi'ye bu küfürlerin organize olduğunu söyledi. Büyükekşi, bu durumdan Çebi'yi sorumlu tuttu. Ancak aynı dönemde ve dünkü maçta taraftarlar Çebi'ye de tepki gösterdi.

 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş yönetimi olağanüstü toplandı
Habere Git

"Beşiktaş benim umurumda değil"

 Öyleki bu konu bir Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında da gündeme geldi. Beşiktaş Başkanvekili Engin Baltacı ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında tartışma çıktı. Baltacı, Ajansspor'a kavganın detaylarını anlatırken Büyükekşi'nin "Beşiktaş benim umurumda değil" dediğini açıkladı. Bu sözler de Beşiktaş camiasında tepkiyle karşılandı. Büyükekşi'nin kendisine yönelik istifa tezahüratlarından ziyade küfür edilmesinden rahatsızlık duyduğu da edinilen bilgiler arasında.

Büyükekşi, Euro 2032'ye odaklanacak

Beşiktaş-Lugano maçında yaşananlardan sonra Beşiktaş yönetimi ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ilişkisinin nasıl bir seyir izleyeceğini yaşayarak göreceğiz. Pazar günü İstanbul'a dönecek olan Büyükekşi'nin Euro 2032 ev sahipliği ve milli takımın maçlarına odaklanacağı da gelen bilgiler arasında. 

Senin için hazırladığımız haberler