Büyükekşi Ali Koç’a yalan demişti! Kayıtlar ortaya çıktı

25.03.2024 - 23:23 | Son Güncellenme: 26.03.2024 - 00:18

Türkiye Futbol Federasyonu Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas'ın hakemlerle yaptığı toplantının görüntüleri sızdırıldı. Ortaya flaş ifadeler çıktı.

Büyükekşi Ali Koç’a yalan demişti! Kayıtlar ortaya çıktı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükekşi ile arasındaki bir diyaloğu paylaşmıştı. Başkan Büyükekşi'nin Ali Koç'a yalan söylediği ortaya çıktı.

"TFF Başkanı Büyükekşi'nin Ali Koç'a söyledikleri gerçek çıkmadı!

Galatasaray'ın 26 Şubat'ta Süper Lig'de Antalyaspor'u 2-1 yendiği maçının hakem toplantısı kayıtlarını istediklerini belirten Ali Koç "TFF Başkanı'na Abdülkadir Bitigen olayını sordum. Böyle bir toplantı olmadığını söyledi. Bilerek kendisinin katıldığını söylemedim. Halbuki kendisi de katılmış. Biz nasıl mücadele edeceğiz. Bu kayıtlar TFF'nin elinde var ve açıklanmasını istiyoruz." demişti.

Hakem toplantısının kayıtları sızdırıldı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakem eğitmeni Hugh Grant'in karşılaşmanın Orta Hakemi Abdülkadir Bitigen ve VAR Hakemi Özgür Yankaya ile yaptığı online toplantının kayıtları sızdırıldı.

İlgini Çekebilir
Acun Ilıcalı'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a: Elimden geleni yaparım!
Habere Git

Hugh Dallas:" VAR monitöründe ne gördün?"

Galatasaray'da Tete'nin yerde kaldığı pozisyonda 12. dakikada Abdülkadir Bitigen'in VAR'a gidip verdiği penaltı kararını sorgulayan Dallas "Elimizde 4 farklı görüntü var ve hiçbiri defans oyuncusunun faul yaptığına dair net bir görüntü sunmuyor.  Burada VAR çağırıyor fakat VAR sadece teması gösteriyor. Burada defalarca söyledik sadece temas faul değildir. Temasa ve sonuca bakıyoruz, bu kadar küçük bir temastan sonra oyuncunun kendini bu kadar yoğun bir şekilde yere yaşamın akışına uygun değil. Bundan dolayı VAR yanlış bir müdahale ediyor ve hakemi çağırıyor. Hakemler biliyorsunuz çoğu zaman hata yaptığında pozisyonlarının yanlış olmasından kaynaklanıyor. Sen elit hakeme yakışır şekilde çok iyi bir noktadan görüyorsun pozisyonu. Lütfen bana şunu söyle; sahada ne gördün, VAR monitöründe ne gördün? Ve arada vay ben nasıl böyle büyük bir hata yapmışım gibi bir fikre nasıl ulaştığını ve kararını değiştirdiğini söyle." dedi.

Abdülkadir Bitigen: "Kontak noktasını görmedim"

Orta Hakem Abdülkadir Bitigen pozisyonda müdahaleyi görmediğini "Burada yerim çok iyiydi ama top defanstan dönünce orada bir ikili mücadele meydana geldi. Orada 11 numaralı defans oyuncusu maç esnasında benim önümü kapattığı için ben kontak noktasını göremedim. Akabinde göremediğimi VAR hakemine söyledim. Kendisi de incelemeye başladı. Ardından temas gördüğünü ve beni ekrana davet edeceğini söyledi. Ekran başında bana temas noktasını gösterdi. Yavaş çekimde öncelikle hücum oyuncusunun topla oynadığını sonrasında mavili oyuncunun rakibine hamlesini gösterdi. Sonra bunu normal hızda izletti. Bundan sonra kararımı penaltı olarak verdim." ifadeleri ile belirtti.

Abdülkadir Bitigen Galatasaray'a verdiği penaltıya pişman

Dallas'ın kendisine pozisyonla alakalı dönüp bakınca mevcut fikrine yönelik sorudğu soruya ise Bitigen "Basit bir temas olduğunu düşünüyorum. Penaltı olduğunu düşünmüyorum." yanıtını verdi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi: "Ceferin ile özel bir görüşme gerçekleştirdik"
Habere Git

VAR Hakemi Galatasaray'a verdiği penaltı için "Hala kendimi sorguluyorum"

Karşılaşmanın VAR Hakemi Özgür Yankaya ise pozisyona ilişkin "Kısacası hata yaptım. Hakem orada görmediğini söyleyince inceledim. Daha sonra beklentiye baktım orada itiraz eden oyuncular vardı. Teması gördüm, o anda odada bunun doğru olduğunu düşündüm. Yankaya: O anki ruh halimi, bunu neden yaptığımı ben de bunu hala kendimi sorguluyorum. Mesela aklımda kalan bir şey daha var. bazı UEFA kliplerindeki örnekler her pozisyon özelinde farklıdır. Bazen biz onlarla bağdaştırarak da hata yapabiliyoruz." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler