Fenerbahçe 5 futbolcunun resmen biletini kesti! Kamp kadrosuna alınmadılar

01.07.2022 - 11:31 | Son Güncellenme: 01.07.2022 - 15:48

Fenerbahçe'nin Avusturya kamp kadrosunda 7 yıldız futbolcu yer almadı. Serdar Aziz ile Miguel Crespo sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmazken Avusturya'ya gitmeyen isimler arasında en dikkati çeken isim Brezilyalı Luis Gustavo oldu.

Fenerbahçe 5 futbolcunun resmen biletini kesti! Kamp kadrosuna alınmadılar

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Sezonu en erken açan takımlardan olan Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, kadroyu azaltmak için göndereceği isimleri belirlerdi. Avusturya kamp kadrosunda  bulunmayan 5 yabancı oyuncunun biletleri kesildi.

Gustavo ile yollar ayrılıyor

Avusturya kamp kadrosuna alınmayan en önemli isim Brezilyalı yıldız Luij Gustavo oldu. Jorge Jesus, Ersun Yanal döneminde Marsilya'dan transfer edilen futbolcunun üstünü çizdi. Takımın en çok kazananan futbolcusu durumundaki Gustavo'nun bir yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Sarı lacivertlilerde yönetim Brezilyalı oyuncudan en az maliyetle kurtulmanın hesabını yapacak.

Gönderilen diğer oyuncular

Jesus, Luiz Gustavo'nun yanı sıra stoperler Marcel Tisserand, Mauricio Lemos, Steven Caulker ve orta saha Max Meyer'i de kadroya almadı. Fenerbahçe bu oyuncuların gitmesi için kolaylık sağlayacak. Tisserand'e İtalya'dan 3 milyon Euro'luk teklif olduğu ve pazarlıkların sürdüğü biliniyor. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin Avusturya kampına altyapı imzası
Habere Git

Serdar Aziz ve Crespo sakat

Kampa kadrosunda yeni sözleşme imzalanan Serdar Aziz ve Miguel Crespo'nun bulunmaması da dikkat çekti. Ancak bu iki oyuncunun gönderilmesi gibi bir düşünce bulunmuyor. Serdar Aziz ve Crespo sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

2 futbolcu topun ağzında

Kamp kadrosunda bulunmasına karşın Fenerbahçe'de 2 forvet oyuncusu Enner Valencia ve Mbwana Samatta ile ilgili gelişmeler yaşanabileceği belirtiliyor. İki futbolcunun talibi çıkması durumunda gönderilmesi gündemde...

İlgini Çekebilir
F.Bahçe ile G.Saray arasında ikinci transfer kapışması! Abdülkerim'in ardından...
Habere Git

Luiz Gustavo'nun Fenerbahçe kariyeri

Marsilya'dan 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen 34 yaşındaki Luiz Gustavo, 84'ü Süper Lig olmak üzere Fenerbahçe formasıyla 97 karşılaşmaya çıktı. 5 kez gol sevinci yaşayan Brezilyalı yıldız 3 asist yaptı.

Marcel Tisserand'ın Fenerbahçe kariyeri

2020'de Wolfsburg'dan 4 milyon Euro bonservis bedeliyle Fenerbahçe kadrosuna katılan futbolcu, sarı lacivertli formayla 52 maç oynadı. Bir kez gol sevinci yaşayan 29 yaşındaki futbolcu bir de gol pası verdi.

Mauricio Lemos'un Fenerbahçe kariyeri

Emre Belözoğlu sportif direktörken 2020'de Las Palmas'tan 1.5 milyon Euro ödenerek kadroya katılan Uruguaylı Mauricio Lemos, Fenerbahçe formasıyla toplam 10 maçta görev aldı. Takımına gol ya da asist katkısı yapamadı. Geçen sezonu Belçika'nın Beerschot  takımında kiralık olarak geçirdi.

Max Meyer'in Fenerbahçe kariyeri

Fenerbahçe'nin bonservis ödemeden kadrosuna kattığı Alman futbolcu Max Meyer 11 kez sarı lacivertli formayı giydi. Avrupa Ligi'nde oynanan Antwerp maçında bir gol atmayı başardı. 26 yaşındak Meyer geçen sezon ligin ikinci yarısını Danimarka'nın Midtjylland takımında kiralık olarak geçirdi.

Steven Caulker'ın Fenerbahçe performansı

Alanyaspor'daki başarılı performansıyla bonservissiz Fenerbahçe'nin transfer ettiği İngiliz futbolcu Steven Caulker, geçen sezon Portekizli teknik direktör Vitor Pereira tarafından veto edildi. Sezonu Gaziantep FK'da kiralık olarak geçirdi. 30 yaşındaki futbolcu hiçbir resmi maçta Fenerbahçe forması giymedi.

Senin için hazırladığımız haberler