Mehmet Yozgatlı: Fenerbahçe'de devam etseydik şampiyon olurduk!

25.10.2022 - 14:19 | Son Güncellenme: 25.10.2022 - 14:29

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giyen Mehmet Yozgatlı, "Erol Bulut'un gazıyla teknik direktör oldum" dedi. Yozgatlı, Bulut ile Fenerbahçe'de devam etmeleri halinde şampiyon olacaklarını iddia etti.

Mehmet Yozgatlı: Fenerbahçe'de devam etseydik şampiyon olurduk!

AJANSSPOR HABER

Radyospor’da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav’ın konuğu olan Mehmet Yozgatlı, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın formasını giyen Mehmet Yozgatlı şöyle konuştu: "3 büyüklerde forma giymek herkese nasip olmuyor. Hatta bir elin parmak sayısını geçmez belki. Benim için de çok güzel bir duyguydu 3 büyük takımımızda da oynamak. İnşallah bu takımlarda oynayan oyuncuların sayısı artar.”

 

Galatasaray'da efsane kadro vardı, forma şansı bulamadım"

Galatasaray’da oynarken genç olduğunu belirten Mehmet Yozgatlı, ''Çok efsane ve büyük başarılara imza atmış bir kadro vardı. Haliyle ben de pek forma şansı bulamıyordum. Bu yüzden insanlar benim Galatasaray’da oynadığımı pek hatırlamıyorlar" dedi.

"Efendiliğimizle bizi sevdiler"

Ardından Fenerbahçe’de 3,5 yıl forma giydiğini söyleyen Yozgatlı konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim zamanımızda para hesapları da pek yapılmazdı. Ben de nerede olursa olsun oynadığım her kulübü severek oynadım. Saha içinde de dışında da bu efendiliğimizle insanlar bizi sevdiler sağolsunlar. Herhangi bir tepki görmedim hiçbir zaman. Günümüzde de Mehmet Topal bu şekilde."

İlgini Çekebilir
Cim Bom lider, Fenerbahçe ikinci... Ümraniyespor'a şok!
Habere Git

Almanya'dan Kayseri ve İstanbul'a giden yol

Yurtdışından Türkiye’ye geliş sürecini de aktaran Yozgatlı, "Ben Almanya’da doğup büyüdüm. 18 yaşımdayken Türk bir hocamız vardı, bana ‘Mehmet sen yeteneklisin gel seni Türkiye’ye götürelim’ dedi. Hocam Kayseriliydi ve Kayserispor’a gittim ilk başta. Beğenildim de aslında ama hocam İstanbul’da yaşıyordu. İstanbul’a geldik oradan, İstanbulspor’da Ziya Doğan hocanın isteği doğrultusunda imzayı attım" dedi.

Galatasaray'dan sonra Fenerbahçe

Yozgatlı konuşmasına şöyle devam etti: "İstanbulspor’un çok kaliteli bir kadrosu vardı o zamanlar. Sonrasında da Galatasaray’a kiralanmıştım. O dönemde kupalar kazandık, UEFA Kupası dahil. Oradan da Adanaspor’a kiralandım. Erol Bulut takım arkadaşımdı, Löw de hocamızdı. Adanaspor’dan da tekrar kulübüme, İstanbulspor’a geri dönmüştüm. Orada güzel bir sezon geçirdikten sonra, Fenerbahçe’ye transfer oldum. Burada da 3 şampiyonluk yaşadım. Bir futbolcuya nasip olabilecek en güzel kariyerlerden birini yaşadım çok şükür.”

"En özel şampiyonluğum 100. yıl şampiyonluğu"

Kendisi için en özel sürecin Fenerbahçe dönemi olduğunu belirterek "En özel şampiyonluğum  100. yılda gelen şampiyonluktu. Gerek Avrupa’da gerek ligde müthiş bir kenetlenme ile birlikte çok iyi bir sezon geçirmiştik" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin keyif kahvesi
Habere Git

Yozgatlı'nın 3 büyükler yorumu

Mehmet Yozgatlı sözlerine şöyle devam etti: "Ben hep şöyle söylerim; Eğer iyi bir taraftarsan Beşiktaş’ta oynayacaksın. Eğer ben bir futbolcuyum hissiyatını gerçek anlamda yaşamak istiyorsan da Fenerbahçe’de oynayacaksın. Eğer başarılı olmak, kupalar kazanmak istiyorsan; Avrupa’da oynamak istiyorum diyorsan Galatasaray’da oynayacaksın. Çünkü Galatasaray her sene Avrupa’da kupa için oynayan bir takım konumunda.”

"Yerliler Löw'ü sevmezdi"

Adanaspor’da Joachim Löw ile birlikte çalışan Yozgatlı, "Löw çok iyi bir insandı. Herkesle konuşur, şakalaşırdı. Taktik anlamında da çok etkili bir isimdi zaten. Tabii o zamanlar takım olarak iyi değildik, zaten küme de düştük. Ancak o dönem takım yerli ve gurbetçiler olmak üzere ikiye ayrılmış durumdaydı.  Bundan dolayı uyum sağlanamadı. Gurbetçiler olarak biz Löw’ü severdik, yerli arkadaşlarımız ise pek sevmezlerdi”  dedi.

"Hagi, Alex’ten hep 1-2 adım daha önde"

Beraber oynadığı Hagi ve Alex kıyaslaması yapan Yozgatlı şunları söyledi: "Hagi, büyük bir yıldızdı. Gittiği takımlar ve yaptıkları ortada. Alex de büyük bir oyuncuydu. İstatistiklere bakarsanız belki Alex daha iyi görünebilir ama Hagi Emre’nin de söylediği gibi gerçek bir liderdi. Gençleri yönlendirir, etrafını yönlendirirdi. Alex ise biraz daha sakin, işine konsantre bir oyuncuydu. Alex çok genç yaşta geldi ligimize. Hagi ise daha geç geldi, Türkiye’yi mest etti ve gitti. O anlamda Hagi, Alex’ten hep 1-2 adım daha öndedir.”

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den ayrıldı Avrupa'da gol yağmuru başlattı
Habere Git

"Beşiktaş'ta formanın hakkını veremedim"

Yozgatlı, kariyerinde çok sakatlık yaşamadığını ancak Beişktaş döneminde bunun değiştiğini söyledi. "Beşiktaş’ta artık kimin ahını aldıysak belimiz doğrulmadı" diyen Yozgatlo konuşmasına şöyle devam etti: "Bir hazırlık maçında belime aldığım bir tekmeyle saçma bir şekilde 1,5 ay kendime gelemedim. Ardından düzeliyorum derken, bel fıtığına yakalandım. 6 ay boyunca da teşhis konusunda, tedavi konusunda uğraştırdılar. Sonrasında özel bir hastanede beni koltuğa oturttular, ellerimi ayaklarımı bağlayıp ağzımı kapattılar. Orada beni öldürseler kimse bilmez. Doktor büyük bir iğne aldı, ucunda da elektrik var. ‘Mehmet sakin ol’  dedi ve o iğneyi ayaklarıma, belime, adeleme batırdı. 10-15 defa uyguladı bunu. Bitti ve fıtık olduğum tespit edildi. Ardından fıtık ameliyatı vs. derken lig bitmiş oldu. Haliyle Beşiktaş’ta formanın hakkını vermek nasip olmadı maalesef.”

"Galatasaray'a attığım golü unutamıyorum"

Mehmet Yozgatlı, kariyerinde unutamadığı golü de açıklayarak "Unutamadığım gol, oynadığım ilk derbi olan ve Galatasaray’ı 2-1 yendiğimiz maçta Fenerbahçe formasıyla attığım goldür” dedi.

"Erol Bulut'un gazıyla teknik direktör oldum"

Futbolu bıraktıktan sonra ailesiyle ilgilenmek istediğini belirten Yozgatlı teknik direktörlüge giden süreci şöyle anlattı: “Aslında futbolu bıraktıktan sonra artık yavaş yavaş ailemize vakit ayıralım diyorduk çünkü ben çocuklarımın büyüdüğünü bile göremedim tabiri caizse. Ancak Erol Bulut beni bir nevi gaza getirdi. Sen büyük futbolcuydun, ne oturuyorsun. Kalk bir şeyler yap dedi ve böylelikle teknik direktörlüğe de adım atmış olduk. Alt liglerde bazı takımları çalıştırdıktan sonra Erol Bulut’un yanında çalışmaya başladık.”

İlgini Çekebilir
Erol Bulut'un transfer pişmanlığı
Habere Git

"Fatih Terim büyük bir babadır"

Çalıştığı teknik direktörlerle ilgili de konuşan Yozgatlı, “Fatih Terim’in yeri her zaman ayrıdır. Büyük bir teknik direktör, büyük bir babadır. Özellikle bizim gibi gençleri iyi eğitir, gerekirse kulağını çeker. Löw, Aykut Kocaman… çok iyi hocalardı. Ancak benim antrenörlük konusunda idol alıp ‘onun gibi olmak istiyorum’ dediğim birisi yok çünkü teknik direktörlük yapmayı hiç düşünmüyordum ben" dedi.

Alanyaspor'dan Fenerbahçe'ye geçiş süreci

Bir ilçe takımı olan Alanyaspor'u Erol bulut ile birlikte kupada finale taşıdıklarını belirten Yozgatlı, "Alanyaspor'u ligin en zor takımlarından birisi haline getirdik. Gerçekten iyi de bir kadro vardı ve Erol hoca iyi işlere imza attı. Sezon bittiğinde Erol hoca gelip bize ‘kontrat uzatmayacağız, Fenerbahçe’ye transfer olacağız’ dedi ve oraya gittik" dedi.

"Fenerbahçe'de devam etseydik şampiyon olurduk"

Yozgatlı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fenerbahçe’de ekibimiz iyidi, orada oynamış isimlerdik hep. Takım çok dağınıktı, hatırlarsanız Fenerbahçe küme düşmemeye oynadı. Biz gelince birlikteliği başardık ancak maalesef Covid sebebiyle taraftarımızın olmaması bizi etkiledi. Eğer göreve devam etseydik şampiyonluk da gelirdi çünkü biz bir şeyler inşa etmeye başlamıştık.”

"Benim ne haddime Mesut Özil'e taktik vereceğim"

Medyada gündem olan Mehmet Yozgatlı ve Mesut Özil fotoğrafı ile alakalı da konuşan Yozgatlı, şunları söyledi: "Mesut Özil büyük bir dünya yıldızı, bu tartışılmaz. Bize geldiğinde ciddi maç eksiklikleri vardı, bunun sıkıntısını yaşadı ki Türkiye Ligi gibi zor bir lige geliyorsun. Mesut’un da buna alışması gerekiyordu. Allah var, ilk zamanlarda çok çalıştı, çabaladı. Biz de şans vermeye çalıştık ve yavaş yavaş adapte ettik onu. Medyaya yansıyan fotoğrafa gelirsek; benim ne haddime de Mesut Özil’e taktik vereceğim? Ancak benim bir görevim var, o fotoğrafta da görevimi yerine getiriyordum. Şurada duracaksın, burada duracaksın tarzında o da bana tamam hocam sıkıntı yok dedi. Toplasak 1 dakika sürecek kısa bir konuşmaydı.” 

Erol Bulut'tan ayrıldı kendi ekibini kurdu

Erol Bulut'a teşekkür eden Yozgatlı, "Kendisinden çok şeyler öğrendik ve tecrübe kazandık ama artık kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor. Baktığınız zaman futbol değişiyor, teknoloji ilerliyor. Haliyle genç ve araştırmacı hocaların daha fazla olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bu anlamda biz de ekibimizi kurduk, çalışmalarımız sürüyor. Projeleri ve hedefleri olan, bizim de uyum sağlayabileceğimiz bir kulüp olursa gideceğiz inşallah” dedi.

Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyor

Mehmet Yozgatlı, Süper Lig’de 2022-2023 sezonuyla ilgili de konuştu. Yozgatlı; “Kıran kırana bir lig olacağını düşünüyorum. Güzel transferler var, Anadolu takımlarımız da iyi gidiyor. Çok keyifli bir lig olacağı kanaatindeyim. Gönlümden ise Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını diliyorum.”

Senin için hazırladığımız haberler