Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Şampiyonu oldu!

21.09.2023 - 22:27 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 22:45

Milli sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk kez finale yükseldiği Dünya Güreş Şampiyonası’nda rakibini tuşla yenerek altın madalya kazandı.

Milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Şampiyonu oldu!

Buse Tosun Çavuşoğlu, Dünya Güreş Şampiyonası kadınlar 68 kiloda altın madalya için Delgermaa Enkhsaikhan ile karşılaştı. Moğolistanlı rakibini tuşla mağlup eden Çavuşoğlu şampiyonluğu kucakladı. 

İlk kez finale yükseldi şampiyon oldu

Milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, dünya şampiyonalarında daha önce iki bronz madalya kazanmıştı. İlk kez Dünya Güreş Şampiyonası’nda finale yükselen Çavuşoğlu’nun altın madalya için eşleştiği isim Moğolistan’dan Delgermaa Enkhsaikhan oldu. Rakibini tuşla mağlup eden milli sporcumuz kariyerinde ilk kez dünya şampiyonu oldu. 

Tuşlarla çeyrek finale yükseldi

Buse Tosun Çavuşoğlu olimpik sıklet 68 kiloda Türkiye’yi temsil etti. 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’ndaki ilk maçında Moldova temsilcisi Irina Ringaci ile karşılaşan milli sporcumuz rakibini tuşla mağlup etti. Son 16 turuna yükselerek Meksika’dan Alejandra Rivera Arriaga’yı da tuşla yenen Çavuşoğlu adını çeyrek finale yazdırdı. 

Adım adım şampiyonluğa

Çeyrek finalde Çekya'dan Adela Hanzlickova ile eşleşen Buse Tosun Çavuşoğlu karşılaşmayı 8-0 kazandı. Yarı finalde Japon Ami Ishii'ye karşı mücadele eden milli güreşçimiz bu karşılaşmayı da 11-1 teknik üstünlükle kazanarak finale yükseldi. Başarısı ile 2024 Paris Olimpiyatları'na kota da alan Çavuşoğlu final maçında Moğolistan temsilcisi Delgermaa Enkhsaikhan'ı da mağlup ederek 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda şampiyon oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler