Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Avrupa şampiyonu oldu

22.10.2022 - 18:52 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 19:45

Fenerbahçe'nin Olimpiyat ikincisi sporcusu milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonadaki diğer temsilcilerimiz nasıl sonuçlar aldı? Detaylar...

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Avrupa şampiyonu oldu

AJANSSPOR HABER

14-22 Ekim tarihleri arasında Karadağ'da düzenlenen Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası bugün itibarıyla sona erdi. Turnuvada ülkemizi temsil eden sporcularımızdan ise güzel haberler geldi.

Buse Naz Çakıroğlu Avrupa şampiyonu oldu

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 2. olan ve ülkemize gümüş madalya getiren Buse Naz Çakıroğlu, ülkemizi gururlandırmaya devam ediyor. 50 kilogram kategorisinde ringe çıkan finale yükseldi. Bugün yapılan final müsabakasında İrlandalı rakibi Caitlin Fryers'ı 5-0'lık skorla mağlup eden milli boksör ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Buse Naz Çakıroğlu'nun kulübü Fenerbahçe'de sporcusu için tebrik mesajı yayımladı. Çakıroğlu, İspanya'daki 2019 Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası'nda da altın madalya kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin paylaşımı

Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir'den bronz madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan milli boksör Busenaz Sürmeneli 66 kilogram segmentinde bronz madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla Sürmeneli, Avrupa üçüncüsü oldu. Milli boksörün kulübü Trabzonspor, sporcusu için sosyal medya hesabından tebrik mesajı yayımladı.

İlgini Çekebilir
Buse Naz Çakıroğlu finalde!
Habere Git

Trabzonspor'un paylaşımı

İlgini Çekebilir
Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir'den bronz madalya
Habere Git

Şennur Demir kapanışı bronzla yaptı

40 yaşındaki milli boksör Şennur Demir, turnuva öncesi Anadolu Ajansı'na verdiği röportajda Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alarak kariyerini tamamlamak istediğini söylemişti. +81 kilogram kategorisinde mücadele eden Demir, altın madalya hayalini gerçekleştiremese de ülkemize büyük bir başarıyla döndü. Milli sporcu, turnuvayı üçüncü olarak tamamladı ve bronz madalya kazandı. Şennur Demir, böylece kariyerini madalya alarak tamamlamış oldu. 40 yaşındaki boksör ayrıca 2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nı kazanarak dünya şampiyonu olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler