Bursaspor'u merak ediyorum..

08.06.2015 - 10:18 | Son Güncellenme: 08.06.2015 - 10:25

Uzun bir aradadan sonra ilk kez Bursaspor’un içinde bulunduğu zor durum değil de futbol yazmamıza neden olan İrfan Buz’a teşekkür ediyoruz. Galatasaray karşısında izleyeceğimiz Bursaspor’u merakla bekliyorum.

İrfan Buz’un kupada oynanacak Galatasaray maçını düşünerek sahaya sürdüğü 11, bizi şaşırtsa da ‘Bu kadro çıkmamalıydı’ diye düşünmek yerine bizi ilginç bir futbolun beklediğini düşündüm.

Daha ne olduğunu anlamadan ve ilk 11’i üzerine kurgusal projeler çizerken yeşil beyazlılar golü buldu. Henüz maçın 40. saniyesinde bulunan gol, İrfan Buz’un kumarının tuttuğunu gösterdi.
Bursasporlu futbolcular da yaptıkları müdaheleler ve oyun kurma konusunda gösterdikleri arzuyla bu fikri bütün futbol severlere aşıladılar.

Timsah’ın sağ ve sol kanatta yaptığı üst üste ataklar Fernandao ve Şener tarafından cömertce harcandı. Bütün bunlar olurken Kasımpaşasporlu oyuncular sadece Bursaspor'un hızlı ve etkili futbolunu izlemekle yetindi. Fakat Timsah’ın hücum hattı bu şansı değerlendirmek yerine etkisiz son dokunuşlarıyla rakibine uyum sağladı.

İlk yarıyı hiç ummadığı bir şekilde sadece 1 sayılık mağlubiyetle bitiren ev sahibi ekip, sahaya özgüveni yerinde döndü.
Derken 66’da Donk’un attığı golle maça denge geldi. Bu golde Ozan Tufan'ın direk yanında değil de çizgide durması da gole davet çıkardı. Genç oyuncuların bu tip hataları sonlandırması için daha çok sure almaları gerekli. Çünkü Ozan maçın genelinde oynadığı futbolla zorlu bir forma rakibi olduğunu mevkidaşlarına gösterdi.

Sahada takımının etkisizleştiğini gören İrfan Buz, yaptığı değişikliklerle gol aramaya devam etti. Mücadelenin son dakikalarında Enes’in kaçırdığı golle aslında karşılaşmanın son düdüğü çalmıştı. 

Uzun bir aradadan sonra ilk kez Bursaspor’un içinde bulunduğu zor durum değil de futbol yazmamıza neden olan İrfan Buz’a teşekkür ediyoruz.
İrfan Buz’un önümüzdeki sezon başka bir anternör getirilmesi durumunda dahi kulübede olması gerektiğini düşünüyorum. 
Maç sonunda tribünlerle olan ilişkisi ve yaptığı birbirinden samimi hareketlerle bağını sahadan tribünlere taşıdığını gösterdi. 
Galatasaray karşısında izleyeceğimiz Bursaspor’u merakla bekliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler