Bursaspor, Süper Lig kulüplerine parmak ısırttı! Gişe hasılatında tarihi rekor!

18.09.2024 - 10:12 | Son Güncellenme: 18.09.2024 - 10:42

Bursaspor, TFF 3. Lig 1. Grup’ta Tokat Belediye Plevnespor’u ağırladığı maçta tarihi bir seyirci rekoru kırdı. Yeşil beyezlıların, tribünden elde ettiği gelir ise dudak uçuklattı.

Bursaspor, Süper Lig kulüplerine parmak ısırttı! Gişe hasılatında tarihi rekor!

AJANSSPOR - HABER

Uzun yıllardır zor günler geçiren ve Süper Lig'deki şampiyonluk başarısının ardından alt liglere düşen Bursaspor, TFF 3. Lig 1. Grup’ta Tokat Belediye Plevnespor’u ağırladığı maçta tarihi bir seyirci rekoru kırdı. Yeşil-beyazlı ekip, 41 bin 300 taraftarın desteğiyle sahasında oynadığı karşılaşmayı 3-0’lık net bir skorla kazandı.

Yeşil beyazlılar, 17 bin 185 adetlik kombine satışından şu ana kadar yaklaşık 30 milyon liranın üstünde gelir elde ederek 3. Lig'de yeni bir rekora imza attı.

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı, adeta para bastı!

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda maç için satılan 24 bin 115 bin adetlik bilet karşılığında ise elde edilen gelir toplamı 4 milyon liranın üstünde… Karşılaşmada kombine ve normal bilet fiyatlarını eklediğimizde ise 6 milyon TL üzerinde ciroya ulaşan yeşil-beyazlılar, Süper Lig ekiplerini bile kıskandıracak dev bir geliri kasaya koydu.

Bursaspor, 1. Lig’deki tüm takımları solladı

Sahasındaki ilk lig maçında taraftar rekoru kıran Bursaspor,Trendyol 1. Lig’deki tüm takımları ve Süper Lig’de oynanan derbiyi de solladı geçti!

Timsah, kendisinin yer aldığı ligin 2 üst liginde bu hafta oynanan 10 maçın toplam seyirci sayısını neredeyse ikiye katladı.

Bursaspor, Trendyol 1. Lig’de 10 maça bedel

TFF 1. Lig’in 5. haftasında oynanan 10 maçı ise toplam 26 bin 518 biletli seyirci izledi. Bu hafta oynanan maçlardaki taraftar sayılarına bakınca, Timsah’ın, Trendyol 1. Lig’de 10 karşılaşmanın toplamı seyirci sayısını sollayıp geçtiği görülüyor.

Yeşil-beyazlı taraftar sayısı, 10 maçın toplam seyirci sayısından 14 bin 782 taraftar daha fazla olduğu şeklinde kayıtlara geçti.

Bursaspor, Süper Lig derbisini de geçti

Ayrıca, Bursaspor’un tarihi taraftar rekoru; Süper Lig’de oynanan ve 35 bin 719 taraftarın izlediği Trabzonspor- Beşiktaş derbi maçını da geride bıraktı!

Öte yandan Timsah, Süper Lig’de; 9 maçtan 7’sinin toplam taraftar sayısını olan 38 bin 966’yı da geçti.

Bursaspor, YouTube kanalında da fark attı

Öte yandan TFF’nin maçları yayınladığı YouTube kanalında bu hafta yayınlanan maçlarda Bursaspor rakiplerine fark attı.

İşte O maçların izlenme oranları

  • Bursaspor – Tokat Bld Plevnespor 295 bin
  • Karabük İdman Yurdu – Osmaniye Futbol Kulübü 19 bin
  • Polatlı 1926 Spor Kulübü – Turgutluspor 13 bin
  • Kelkit Hürriyetspor Kulübü – Etimesgut Belediyespor 9 bin

Maç günü 3 bin forma satıldı

Ayırca maç günü yeşil beyazlı taraftarların stadyumda yer alan Bursastore mağazasına akın etmesi buradan da ciddi gelirin gelmesine neden oldu. Alınan bilgiye göre cumartesi ve pazar günleri 3 bin forma satıldığı öğrenilirken, Bursaspor Kulübü buradan da 4 milyon liraya yakın bir gelir elde etti. Toplamda 8 milyon lira civarında sıcak para yeşil beyazlıların kasasına girmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler