Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz'dan Transfer Tahtası Açıklaması

06.07.2022 - 18:43 | Son Güncellenme: 06.07.2022 - 20:30

TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan Bursaspor'un olağan divan kurulunda Başkan Ömer Furkan Banaz açıklama yaptı. Banaz, transfer tahtası ve mali durum hakkında konuştu.

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz'dan Transfer Tahtası Açıklaması

Spor Toto 1. Lig'de kötü bir dönem geçiren ve gelecek sezon mücadele etmek üzere TFF 2. Lig'e düşen Bursaspor, olağan divan kurulunda bir araya geldi. Toplantıda Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz açıklamalarda bulundu.

"Mali tablo hayal kurmaya bile engeldir"

Mali krizin içinde olduklarını vurgulayan Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, "Bursaspor ciddi bir mali açmazın içinde boğulmuş durumdadır. Düştüğümüz ligde gelirleri borcuna kıyasla yok hükmündedir. İçinde bulunduğumuz mali tablo hayal kurmaya bile engeldir." ifadelerini kullandı.

"Bursaspor tarihi boyunca böyle zorlu dönemin içinde olmamıştır"

Sözlerine devam eden Banaz, "Altını çize çize söylüyorum: Bursaspor’umuz tarihi boyunca böyle bir zorlu dönemin içinde hiç bulunmamıştır. Bursaspor camiasının mevcut gerçekler ile bir an önce yüzleşmesi ve en önemlisi kabul etmesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

"Transfer tahtasını açmayı tamamen gündemimizden kaldırdık"

Kulübün transfer süreci hakkında konuşan Ömer Faruk Banaz şunları söyledi: "Elini taşa koyan bütün gönüldaşlarımızla "neden olmasın" diye de çabalıyoruz. İlk olarak futbol şubemize sportif direktör getirerek önümüzdeki sürecin planlamasına başladık. Bu bağlamda transfer tahtasını açmayı da tamamen gündemimizden kaldırmış bulunmaktayız."

"Tahtanın açılması borç yükünden başka bir işe yaramayacak"

Transfer tahtası hakkında konuşmayı sürdüren Başkan, "Tahtanın açılması olmayan paranın harcanarak Bursaspor'un sırtına borç yükü eklemekten başka bir işe yaramayacaktır. Biz kimseye hayal pazarlama derdinde değiliz, Oyuncular gelir oyuncular gider, biz Bursaspor'un yaşatılması tarafındayız." dedi.

"İçeride nefes alamıyorsunuz"

Transfer konusunda camiadan gelecek tepkilere hazır olduklarını dile getiren Banaz, "Bu konuda camiamızdan gelecek gerçeklikten uzak baskılara da göğüs germeye ben ve yönetim kurulum hazırız. Yüzlerce icra dosyası ve davaya yenilerini ekmemekte kararlıyız. Bursaspor'un her kuruşunu son kuruşumuz gibi harcayacağımıza söz veriyoruz. İçeride nefes alamıyorsunuz." açıklamasını yaptı.

"Kulüp tarihine dinamit döşemek istemiyoruz"

Konuyla ilgili cümlelerini toparlayan Ömer Faruk Banaz, son olarak "Ben ve yönetim kurulum kulübümüzün tarihine dinamit döşemek istemiyoruz. Her yaptığımız işi de ölçüp biçip tartarak yapmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Milyonluk şehirde bin adet formaya dahi ulaşamadık"

Forma satışlarının yetersiz kalmasından şikayetçi olan Başkan, "Formalarımız satışa çıktı. Bin adet bile satılmadı. Bundan sonraki süreçlerin ikame edilebilmesi ancak ve ancak bütün şehrin fedakarlığı ile gerçekleşebilir. Formaları satışa çıkardık fakat milyonluk şehirde bin adet formaya dahi ulaşamadık." diye konuştu.

Ömer Faruk Banaz, "Şehir ile yıpratılmış bütün ilişkileri teker teker onarmamız gerekiyor, biz bu şehrin takımının yöneticileriyiz ve burada kalıcı değiliz. Bizim amacımız ve tek gayemiz Bursaspor'un her ne olursa olsun adıyla, armasıyla ve bütün değerleriyle yaşatılması." dedi.

"Bursaspor'un kendi şehrine dört yüz milyondan fazla borcu var"

Alacaklıların kolaylık sağlamadığını belirten Bursaspor Başkanı, "Bursaspor açısından ödenecek her kuruş büyük fedakarlıklar ile ödeniyor. Fakat alacaklı muhataplardan bu fedakarlıkları hiç bir şekilde göremiyoruz. Bursaspor'un kendi şehrine dört yüz milyondan fazla borcu var." şeklinde konuştu.

"Aday olmak isteyen varsa gelsin dedik, kapımızı kimse çalmadı"

Alacaklılardan fedakarlık beklediğini belirten Banaz, kendilerinden başka kimsenin kulübe sahip çıkmadığını şu sözlerle dile getirdi: "Daha önce 'Aday olmak isteyen varsa gelsin buyursun' dedik fakat kapımızı bir Allah'ın kulu çalmadı. Bir milyar liranın üzerinde vadesi geçmiş borçtan bahsediyoruz. . Bursaspor'un parası da malı da yok! O yüzden de alacaklıların ciddi fedakarlıklar yapmaları gerekmektedir."

"Başka Bursaspor yok!"

Başkan, son olarak "Kapımız herkese açık, fedakarlık gösteren herkesin kapısına Bursaspor adına gideceğimizden şüpheniz olmasın. Çünkü Başka Bursaspor yok!" açıklamasını yaptı.

Bursaspor'un toplam borcu belli oldu

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz, Timsah Park’ta yapılan Divan Kurulu Toplantısı’nda yeşil-beyazlı kulübün borcunun 1 milyar 3 milyon 274 bin 137 TL olduğunu söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler