Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur: Transferlerimiz tabii ki olacak...

16.07.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 16.07.2021 - 22:58

Son dakika haberleri... Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur, transfer tahtasının açılmasına yönelik çalışmalarını ve Bursaspor'un gündemini Radyospor'da anlattı. İşte detaylar...

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur: Transferlerimiz tabii ki olacak...

AJANSSPOR - HABER

 

Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu. Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz tarafından hazırlanıp sunulan Üçleme programına konuk olan Başkan Adanur, kulübün gündemini anlattı. 

"Son 11 dosya..."

Transfer tahtasının açılması için yoğun efor sarfeden Emin Adanur şu şekilde konuştu; "Borçlarla ve yasakla alakalı tam 44 dosya vardı. Şu an ise 11 dosya var. Her gün azalıyor, neredeyse %70'ini bitirmiş durumdayız. Görüştüğümüz kalan 11 kişiyle de aslında olumlu bir zeminimiz var ama bütçemize en uygun şekilde kapatmaya çalışıyoruz her birisini. Çok çok büyük bir aksilik olmazsa bu sezon kaldıracağız transfer yasağını inşallah."

"Bursaspor 5 yıl içinde..."

Bursaspor'un doğru yönetilmesi durumunda Dünya kulüpler listesine gireceğini savunan Emin Adanur, şöyle konuştu; "Bursaspor bugün bu durumdaysa, tamamen kötü yönetildiği için. Yoksa Bursaspor'un büyüklüğünden kimse şüphe duymasın hatta şunu idda ediyorum, iyi bir yönetim oluşursa eğer Bursaspor 5 yıl içinde Dünya kulüpleri sıralamasına girecektir."

Transfer bütçesi bünyesinde yeni transferler de yapacaklarını aktaran Adanur, şu ifadeleri kullandı; "Transferlerimiz tabiiki olacak. 20 30 milyon ödeyip yasağı kaldırıyorsak, minimum ölçekte rakamlara transferler yapacağız. Zaten yasağımızı da kaldırmadan hiçbir oyuncumuzu satmayı düşünmüyoruz. Ancak oyuncu satsak da satmasak da bizim bu sezon transfer bütçemiz 50 milyon lira."

"Bundan şüphe duyulmasın..."

Yakın zamanda gündeme gelen Bitcoin anlaşması ile ilgili konuşan Adanur, şu ifadeleri kullandı; "Bitcoin'de %60 %70 bir avantaj sağlıyorlar. Çok gizlilik olduğu için fazla konuşamıyoruz ancak şöyle söyleyim, kârımızı daha kısa sürede daha fazla olarak ayarladık, bundan şüphe duyulmasın."

Maçtan maça sponsorluk uygulaması

Sponsorluk konusunda maç maç sponsorluk yapan Bursaspor, bu yöntemle birlikte çok daha fazla kâr elde etti. Adanur; "Biz şuan tamamen geçmiş yönetim hatalarını düzeltmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken bir yandan da geleceğimizi de güvence altına almaya çalışıyoruz. Mesela bu sponsorlar meselesinde bir ağabeyimiz tavsiye etti, düşündük ve mantıklı geldi. Uyguladık, şuan 20-30 hatta 40 katı fazla gelir elde ettik diyebilirim."

Geçen sezon yapılan Hatıran Yeter kampanyasından beklenen gelirin sağlanamadığını belirten genç yönetici, şöyle konuştu; "Geçmiş dönemde yapılan "Hatıran Yeter" kampanyasında 1 milyon 100 küsür gibi bir katılım oldu. Fazla dikkat çekmedi kısacası. O yüzden biz de kendimiz bir kampanya yapacağız. Fakat önce camiaya güven vermeliyiz, paranın doğru yerlere gittiğini görsünler, ondan sonra yapacağız bunları. Şu an için güven sağlamamız gerekiyor, sağ olsunlar camia da destekliyor bizi."

"Forma fiyatları uygun olacak..."

Yeni sezon formalarının fiyatları hakkında da konuşan Adanur; "Forma fiyatlarını çok uygun tutmaya çalışıyoruz. Şöyle ki Bursaspor formalardan %10-%15 gibi bir kâr elde edecek. Diğer kulüpler %60-%70 kâr sağlıyor. Ben para ararken, geliri taraftardan aramaya karşıyım. Onlar zaten her türlü destekliyorlar bizleri, takımlarını. Daha fazla onlara yüklenmeye gerek yok." ifadelerini kullandı.

"Bursaspor camiası sağ olsun"

"Göreve gelirken bu kadar zorluk çekeceğinizi biliyor muydunuz?" sorusunu Adanur şöyle cevaplandırdı; "Gelirken tabiiki zorlanacağımızı biliyorduk burası zor bir yer ama şunu bilmiyorduk, birilerinin bizim önümüze taş koymaya çalışacağını. Bize şahsi olarak nefreti olan kişiler, konu Bursaspor olunca zarar vermezler diye düşünürdük ama meğerse Bursaspor umurlarında değilmiş. Her şeye rağmen Bursaspor camiası sağ olsun, çok çok güçlü destek oluyorlar. Allah binlerce kez razı olsun her birisinden. İnşallah biz de taraftarın başını eğdirmeyeceğiz."

"Batalla'yı kim olsa isterdi"

Daima camianın istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Emin Adanur, Batalla konusunda da bunu yaptıklarını aktardı. Adanur; "Pablo Martin Batalla konusunda en büyük pay Mustafa hocada. Tabii ki ben de istiyordum kendisini. Benim yerimde kim olursa olsun Batalla'yı kulübe getirmek isteyecekti çünkü biz camianın istediklerini yapıyoruz. Başkan da genç teknik kadro da o zaman ekibi de genç kurmalıyız. Bursaspor'u da Türkiye'yi de gençlerimiz kurtaracak, Vakıfköy'ü kurtaracak inşallah. Hedefimiz bu."

Son olarak Ankaragücü ile aralarında bir dostluk müsabakası ayarlayabileceklerini belirten Emine Adanur, şöyle söyledi; "Ankaragücü bizim kardeş takımımız tabiki onlarla dostluk maçı yapmayı çok isteriz, inşallah nasip olur."

Senin için hazırladığımız haberler