Bursa'daki finale Bursaspor damgası

22.05.2015 - 10:33 | Son Güncellenme: 25.05.2015 - 00:21

Doğrusu bu ya finali hak etti Bursaspor. Daha kupa maratonun başında “Bursa’da ki finalde biz olmalıyız” dediler ve oldular.

Doğrusu bu ya finali hak etti Bursaspor. Daha kupa maratonun başında “Bursa’daki finalde biz olmalıyız” dediler ve oldular.

Hele ki maç sonu basın toplantısında finale ramak kalmışken, "Kupa’da gençlere şans verip A takıma oyuncu çıkarmak, az şans bulan oyunculara maç temposu kazandırmak hedefindeydik. Uygar Mert Zeybek'i kazandık" diyen İsmail Kartal’ın açıklamalarını duyunca…

“O zaman isabet olmuş” da demedim değil. 

İsmail Kartal bunları derken; öncesinde konuşan Şenol Güneş, “Kazanacağımıza dair güvenimiz vardı ama 3-0'a rağmen korkumuz da vardı. Bu kupayı almayı çok istiyoruz” diyordu çünkü !

Maça gelince.
33. dakikada Volkan Şen ile öne geçen ve devreyi bu golle önde tamamlayan Bursaspor, ikinci yarıya da kontrollü başladı. 

Buna karşılık Fenerbahçe yine tutuk ve ne yaptığını bilmez bir haldeydi.

Basın tribününde yanımdaki arkadaşıma “80. dakikalarda skoru 2-0 yaparsa Bursaspor final biletini alır” dememe kalmadan, olan oldu ve Bursaspor maç boyunca aradığı farka 75’te Fernandao ile ulaştı.

İkinci gol sonrası kalan 15 dakikada Fenerbahçe’den silkinme ve gol bekleyenler, hatta, hatta “Fenerbahçe atar maç uzar” diyenler de oldu ama 83. dakikada Şamil, “Buraya kadar” dedirten golü atınca son belli olmuştu.

İlk maçta ki 2-1’lik skorun dezavantajına rağmen kupada finale yürüyen Bursaspor başta da dediğim gibi finali hak etti.

Galatasaray ile oynayacakları finalde de saha ve seyirci avantajıyla bana göre kupanın sahibi olmaya daha yakınlar.

Fenerbahçe için ise sıkıntı büyük.

Maç içinde İsmail Kartal ve yönetimi istifaya davet eden taraftarı kupada finale kalamamayı bugün, yarın unutur belki ama bu kayıbın üzerine bir de zaten çok ümitli olmadıkları lig şampiyonluğu kaybedilirse taşlar yerinden oynayacak bunu herkes biliyor.

Senin için hazırladığımız haberler