Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı için kritik tarih 3 Nisan!

17.03.2021 - 16:38 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 16:43

Fransa Ligi’nin lideri Lille’in şampiyonluk yolundaki kaderini büyük oranda Paris Saint Germain maçı belirleyecek. Fransız ekibi Ligue 1’in kader haftalarında en çok Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik gibi Türk futbolcularına güveniyor. İşte detaylar…

Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı için kritik tarih 3 Nisan!

AJANSSPOR-HABER

Fransa Futbol Ligi’nde (Ligue 1) şampiyonluk yarışı bu sezon nefes kesiyor. Paris Saint Germain’in bitime haftalar kala mutlu sona ulaştığı geçtiğimiz yılların aksine bu kez zirvede 3 takım kıyasıya yarışıyor.

Fransa'da 63 puanlı Lille lider

Halen 63 puanla Lille’in zirvede bulunduğu ligde Paris Saint Germain ve Olimpique Lyon 60’ar puanla 2. ve 3. sıraları paylaşıyor.  Fransa’da önce bu hafta ardından da milli takım dönüşünde şampiyonluğun kaderini belirleyecek maçlar oynanacak.

Bu hafta Lyon-PSG kapışacak

21 Mart Pazar günü zirve takipçileri Lyon ile PSG karşı karşıya gelecek. Lille ise haftayı nispeten kolay görünen evindeki Nimes maçıyla tamamlayacak. Ardından milli maçların dönüşünde dev bir kapışma gerçekleşecek.

Lille 3 Nisan'da PSG'ye konuk olacak

Lider Lille, 3 Nisan’da Paris Saint Germain’e konuk olacak. Kadrosunda 3 lejyonerimizi barındıran Lille, bu deplasmanı kayıpsız geçerse şampiyonluğa çok yaklaşacak. 

Lille'deki lejyonerlerimiz ne yaptı?

Fransa’nın sürpriz liderinin şu ana kadarki başarısında milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik büyük rol oynadı. Lille’de Burak Yılmaz çıktığı 19 lig maçında 9 gol 4 asist, Yusuf Yazıcı 25 karşılaşmada 7 gol 3 asist, Zeki Çelik de ligdeki 21 maçta 1 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Teknik direktör Christophe Galtier özellikle sakatlığınıj tamamen atlatan Burak Yılmaz’dan kritik haftalarda çok şey bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler