Burak Yılmaz, Lille yıkılmaz! Şampiyonluğa son iki maç

07.05.2021 - 22:21 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 08:35

Fransa Ligi'nin 36. haftasında Lens'e konuk olan Lille, Burak Yılmaz'ın golleriyle çok önemli bir 3 puan daha aldı. Milli futbolcumuzun ikinci golü, herkesi kendine hayran bıraktı. İşte detaylar...

Burak Yılmaz, Lille yıkılmaz! Şampiyonluğa son iki maç

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi'nde Lille'in önlenemez şampiyonluk yürüyüşü 'bizimkilerle' sürüyor. Ligue 1'in lideri, 36. haftanın açılış maçında Lens'i deplasmanda 3-0 yendi.

'Kral' perdeyi penaltıdan açtı

Fransa'nın önemli derbileri arasında yer alan mücadelede açılışı yine Burak Yılmaz yaptı. Son haftaların formda golcüsü takımını 4. dakikada penaltıdan 1-0 öne geçirdi. 

Burak'tan son 5 maçta 6 gol 

Müthiş bir çıkış yakalayan milli futbolcu, 40. dakikada ise rakip kaleye adeta füze göndererek farki ikiye çıkardı. Burak böylece Fransa Ligi'nde bu sezon 15 gole ulaşırken, son 5 maçta 6 kez fileleri havalandırdı. 

Zeki Çelik 11'de, Yusuf yedek

Lens'in henüz ilk yarıdan 10 kişi kaldığı maçın soyunma odasına Burak'ın golleri sayesinde 2-0 Lille üstünlüğü ile gidildi. 60. dakikada ise Jonathan David skoru 3-0 yaptı. Fransız ekibinde bir başka milli futbolcumuz Zeki Çelik de maça ilk 11'de başlarken, Yusuf Yazıcı 75'te oyundan alınan Burak'ın yerine sahaya dahil oldu. 

Sow'dan Nkoudou'ya kadar Burak'a tebrikler

Burak Yılmaz'ın 2. golü ünlü futbolcuları da şaşkına çevirdi. Bir dönem Lille’de gol krallığı yaşayan Fenerbahçe’nin eski yıldızı Moussa Sow, “İnanılmaz!” paylaşımında bulundu. Beşiktaşlı Kevin Nkoudou da Twitter hesabından Burak Yılmaz’ın ismi, gülümseme ve kalp ikonlarıyla bir paylaşım yaptı. Lille’in sosyal medya hesabı ise "Ama Burak sen bize ne yaptın?" ifadesini kullandı.

Bir Cristiano Ronaldo bir de Burak Yılmaz

Öte yandan bu sezon Avrupa’nın beş büyük liginde mücadele eden 35 ve üzeri yaşındaki oyuncular arasında Burak Yılmaz’dan (15) daha fazla gol atan tek isim Cristiano Ronaldo (27) oldu. Milli futbolcumuz 15 gol, 5 asistlik performans sergilerken, Lille'de 10 yıl sonra ilk kez bir oyuncu tek sezonda 20 gole katkı yaptı.

Lille böylece son 2 haftaya girilirken maç fazlasıyla takipçisi Paris Saint-Germain'in 4 puan önünde büyük avantaj yakaladı. Fransa Ligi'nde PSG 9 Mayıs Pazar günü Rennes'e konuk olacak.

 

Lille'in kalan 2 maçı ise şöyle:

* St Etienne

* Angers (D)

Senin için hazırladığımız haberler