Türk sporcu Burak Haşhaş Bilardoda En Genç Türk Dünya Şampiyonu Oldu!

27.09.2022 - 17:45 | Son Güncellenme: 27.09.2022 - 19:05

16 yaşındaki Türk bilardo sporcusu Burak Haşhaş Hollanda'da düzenlenen 3 Bant Dünya Gençler Şampiyonası'nı kazanarak ülkemize altın madalya getirdi.

Türk sporcu Burak Haşhaş Bilardoda En Genç Türk Dünya Şampiyonu Oldu!

23 Eylül ile 25 Eylül arasında Hollanda'da gerçekleştirilen Gençler Dünya Şampiyonası'nda ülkemize iki madalya birden geldi.

 

Burak Haşhaş en genç Türk dünya şampiyonu

16 yaşındaki sporcumuz Burak Haşhaş, turnuvanın final maçında Yunan rakibi Dimitrios Seleventas'ı 35-10'luk skorla mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Haşhaş bu başarısıyla Türk bilardo tarihinin en genç dünya şampiyonu oldu.

İlgini Çekebilir
3 bantta dünya şampiyonuyuz
Habere Git

Tüm turnuvaları domine etti

Hollanda'da düzenlenen Dünya Gençler Şampiyonası'nı kazanarak dünya şampiyonu olan Burak Haşhaş bu yıl katıldığı turnuvalarda adeta bir dominasyon yarattı. Haşhaş, daha önce 21-23 Şubat 2022 arasındaki Türkiye Gençler Şampiyonası'nı kazanarak Türkiye şampiyonu, 7-10 Nisan 2022 arasında İtalya'da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nı kazanarak Avrupa şampiyonu olmuştu.

Bir madalya da Denizcan Akkaya'dan

Burak Haşhaş'a turnuvanın yarı finalinde yenilen Denizcan Akkaya, çıktığı üçüncülük maçını kazandı ve ilk kez katıldığı Dünya Gençler Şampiyonası'nda üçüncü oldu. Akkaya bu başarısıyla ülkemize bronz madalya kazandırdı.

İlgini Çekebilir
Milli bilardocu Eylül Kibaroğlu, Avrupa şampiyonu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler