Bundesliga için yeni hedef 23 Mayıs

16.04.2020 - 12:08 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 12:18

Bundesliga için yeni hedef 23 Mayıs

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eyalet başbakanları arasında dün yapılan ve özellikle de Bundesliga kulüpleri tarafından merakla beklenen toplantıdan beklenen açıklama çıkmadı.

Kırılganlık olabilir endişesi

Hüseyin ÖZKÖK - ANALİZ

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, toplantıda Bundesliga’nın durumunun konuşulmadığını ancak 30 Nisan'da yapılacak bir sonraki toplantıda seyircisiz oynama konusunu tartışacaklarını açıkladı. Bu durum iflas noktasına gelen birçok kulüp için belirsizliğin devamı anlamına geliyor.

Başbakan Merkel’in Berlin’deki başbakanlık konutunda bulunduğu video konferans sistemiyle yapılan toplantıda, Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, tüm başbakanlar adına Berlin’de Merkel ile birlikte yer aldı. Merkel toplantı sonrası yapılan basın toplantısında başarılı olduklarını ama durumun yine kırılgan olabileceğini belirtti

İşte alınan kararlar

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

-Tüm büyük ve seyircili organizasyonlar 31 Ağustos'a kadar yasak.
-Sokağa çıkma kısıtlamaları 4 Mayıs'a kadar şimdiki haliyle sürecek
-Okullar son sınıflar olmak üzere 4 Mayıs'tan itibaren açılacak. Bavyera bunu en erken 11 Mayıs olarak düşünüyor.
-Kuaför ve berberler de 4 Mayıs'ta açılabilecek.
-Büyük kalabalıkların katıldığı dini toplantılar için yasak kalkmadı.
-800 m2 büyüklüğe kadar olan dükkanlar 4 Mayıs'tan itibaren açık olabilecek.
-Maske takmak zorunlu hale getirilmedi ama kesinlikle tavsiye edildi.

Toplantıda çıkan en önemli karar tüm seyircili organizasyonların 31 Ağustos tarihine kadar yasaklanması oldu. Bu durumda Bundesliga yeniden oynanmaya başlasa dahi maçların en azından 31 Ağustos'a kadar seyircisiz oynanacağı kesinleşti.

3 Mayıs öncesi takım idmanı yok

Toplantıda alınan bir diğer önemli karar da sokağa çıkma konusundaki kısıtlamaların 3 Mayıs'a kadar uzatılması oldu. İki kişiden fazlasının bir araya gelmesinin yasak olduğu uygulamanın devam etmesi aynı zamanda Bundesliga kulüplerinin takım halinde antrenmanlara bu tarihten önce başlayamayacakları anlamına da geliyor.

Bununla birlikte 2-3 ve 9-10 Mayıs tarihinde başlayacak şekilde yapılan planlar hedeflenen tarihe göre yeniden yapılacak ve artık hafta içi maçları da kaçınılmaz olacak. Daha önce yapılan planda DFL, ligi play-out maçlarıyla birlikte sadece hafta sonu oynayarak 29 Haziran'a kadar bitirmeyi planlıyordu.

Ancak bu planlar da 30 Nisan'da Başbakan Merkel ve eyalet başbakanlarının yapacağı yeni toplantı ve alacakları kararlarla sekteye uğrayabilir. Merkel ve başbakanlarının bu tarihte özellikle Bundesliga’nın maçları seyircisiz oynayıp oynayamayacağına dair bir karar almaları bekleniyor. Alınacak bir dışarıya çıkış kısıtlamasının kaldırılması kararı Bundesliga kulüplerinin takım halinde antrenman yapmasının önünü açabilir. Ancak maçlar seyircisiz oynansa dahi alınacak önlemler konusunda çeşitli zorunluluklar siyaset tarafından istenebilir.

DFL CEO’su Christian Seifert, futbolun başlama isteğine yapılan eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada lige mutlaka başlamayı istediklerini ancak bunun kesinlikle halkın sağlığının önüne geçmesi anlamının çıkmasını istemediklerini sağlığın her şeyden önemli olduğunun bilincinden olduklarını açıkladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler