Bundesliga, 2 Mayıs'ta başlıyor!

09.04.2020 - 20:18 | Son Güncellenme: 09.04.2020 - 20:22

Koronavirüs (Corona virüsü) sebebiyle ertelenen Almanya Bundesliga ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Bundesliga, 2 Mayıs'ta başlıyor!

Türkiye başta olmak üzere bir çok ülkede futbol liglerinin ne zaman başlayacağı belirsizliğini korurken, Almanya'da ilginç haberler geliyor. Evet, büyük aksaklık olmazsa Bundesliga, 2 Mayıs’ta başlıyor!

HÜSEYİN ÖZKÖK-AJANSSPOR ÖZEL

Almanya Futbol Ligi DFL, Bundesliga 1 ve 2’nin herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 2 Mayısta yeniden başlaması için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Eğer hazırlıklar bu tarihe kadar yetişmezse alternatif olarak 9 Mayıs tarihi düşünülüyor. Bundesliga Kulüpler Birliği, 31 Mart günü telekonferans yolu ile yaptığı toplantıda Bundesliga’nın 30 Nisan’a kadar ertelenmesi kararını vermişti.

Küçük gruplarla idmanlar başladı

Bunun akabinde uzun süredir saha antrenmanı yapamayan kulüplere DFL tarafından 6 Nisandan itibaren belirli kısıtlamalar ile tesislerinde antrenman yapma izni verilmişti. Buna göre futbolcular değişik saatlerde ve değişik antrenman sahalarında en fazla beş kişilik grupla halinde çalışabiliyor. Ancak her oyuncunun arasında en az 2 m mesafe olması ve gerekiyor. Oyuncuların birbirleriyle mücadele etmesi ise kesinlikle yasak.

DFL’nin 2 Mayıs planına göre Dortmund-Schalke maçının da içlerinde olduğu son anda ertelenen 26. Hafta maçları 2 ve 3 Mayıs günleri oynanacak. 6 Mayıs günü ise şu ana kadar Bundesliga’nın tek erteleme maçı olan Werder Bremen-Frankfurt karşılaşmasının oynatılması düşünülüyor.

Mayıs ortasında da kupa maçları

9 ve 10 Mayıs'ta oynanacak olan 27. Hafta maçlarının ardından Almanya Futbol Federasyonu DFB, 12 ve 13 Mayıs'ta Almanya Kupası yarı final maçlarını oynatacak. Alışıldık Cuma maçlarının yer almayacağı ve sadece Cumartesi ve Pazar günlerioynanacak ligin 21 Haziran günü bitirilmesi planlanıyor. Eğer lig 2 Mayıs yerine 9 Mayıs günü başlarsa, Werder-Frankfurt erteleme maçı 13 Mayıs Almanya Kupası yarı final maçları ise 19 ve 20 Mayıs günleri oynanacak.

Başlangıç tarihinin 9 Mayısa kayması durumunda 31. Hafta maçlarının hafta arasında 2 ve 3 Haziranda oynatılması planlandı. Her iki planda da 32-33 ve 34. Hafta maçlarının aynı hafta sonu oynatılıp 21 Haziranda da ligin bitirilmesi düşünülüyor. Almanya Kupası Finali için planlanan tarih ise 27 Haziran. 25-26 ve 29-30 Haziranda ise Bundesliga 1 ve 2 play-out maçları oynatılacak.

Gözler Başbakan Merkel'de

DFL yönetimi, siyaset izin verdiği takdirde bu planı devreye sokmakta kararlı. İzin çıktığı takdirde futbolcuların 11 veya 18 Nisanda toplu antrenmanlara başlamaları gerekiyor. Almanya’da bugün yayınlanan kamuoyu araştırmasına göre halkın % 52’si maçların seyircisiz de olsa oynanmasını istiyor.

Bugün basın toplantısı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı açıklamada “Gelişmeler ümitlendiriyor ancak önlemlerde gevşeme olmayacak. Çünkü bu bizi yeniden daha da sıkı önlemler almaya itebilir. Tüm yapılanlar boşa gider. Daha sıkı önlemler almamıza ise şu an için gerek yok” dedi.

Maçlar S Sport 2'de

Almanya’da 22 Mart'ta açıklanan önlemler çerçevesinde aynı evden olmak koşuluyla yalnızca iki kişi dışarıda bir araya gelebiliyor. Aksi takdirde sokağa çıkanlar yalnız başına dolaşmak ve diğer insanlarla arasında en az 2 metre mesafe bulundurmak zorunda. Bu önlemler şimdilik 20 Nisan'a kadar geçerliliğini koruyacak ve o tarihte yapılacak değerlendirmeyle yeni kararlar alınacak.

Futbola hasret kalan futbolseverler, Bundesliga maçlarını S Sport 2 kanalından izleyebilecekler. S Sport 2, özel program ve güçlü yorumcularıyla Bundesliga'yı evlerinize konuk edecek.

S Sport2 nasıl izlenir?

Premier Lig maçlarını yayınlayan S Sport ve Bundesliga'nın Türkiye yayıncısı S Sport 2'ye Turkcell TV+'ın yanı sıra artık Kablo TV'den de ulaşılabilecek.

S Sport'a Digiturk, D-Smart ve Turkcell TV+ üzerinden izlenebilirken; S Sport 2 ise yalnızca Turkcell TV+ platformundan takip edilebiliyordu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Bundesliga'da puan durumu

Senin için hazırladığımız haberler