Bulut yeleği kaldırdı, minyatür kaleyi kurdu

06.11.2020 - 14:04 | Son Güncellenme: 06.11.2020 - 15:49

Ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe'de teknik direktör Erol Bulut, antrenmanların daha verimli geçmesi için uğraş veriyor. Bulut, antrenmanlarda farklı metotlar deniyor. Erol Bulut, Fenerbahçe'nin antrenmanlarında ne gibi değişiklikler yapıyor? İşte detaylar...

Bulut yeleği kaldırdı, minyatür kaleyi kurdu

Barış ŞEHİRLİOĞLU-AJANSSPOR

Fenerbahçe teknik direktörlüğe Erol Bulut’un gelmesi ile birlikte sadece kadro ve oyun anlayışı değil, antrenman metotları da yenilendi. Sarı lacivertli takımı çalıştıran teknik direktörler geçmiş yıllarda düz koşu ile başlayıp 5’e 2 top kapmayla devam edip taktik çalışma ile sona eren antrenman yöntemlerini uyguluyordu.

Erol Bulut, farklı metotlarla oyuncuları çalıştırıyor

Fenerbahçe’nin 45 yaşındaki çalıştırıcısı bu sistemi değiştirdi. Sarı lacivertlileri başarıya götüreceğini düşündüğü kendi çalışma programını hayata geçiren Bulut antrenmanları 3 bölüm halinde gerçekleştiriyor. Oyuncular her idmanda istasyon ve pas uygulamalarının yanı sıra farklı metotlar ile çalıştırılıyor.

Erol Bulut hangi metotları uygulamaya koydu?

Erol Bulut’un Fenerbahçe’de uygulamaya koyduğu antrenman yöntemlerinden ikisi şu şekilde; 4 tane minyatür kale yan yana belirli aralıklarla konulup kalenin yanına bir futbolcu yerleştiriliyor. Gruplara ayrılan oyuncular kalenin yanında bulunan futbolcu ile paslaşarak kaleye şut çekip gol atmaya çalışıyorlar. Kalenin yanında bulunan futbolcu ile paslaşmadan atılan goller sayılmıyor.

Yelek dağıtılarak yapılan antrenmanlar rafa kalktı

Diğer yöntem ise yine 4 tane minyatür kale belirli aralıklar ile konularak oyuncular gruplara ayrılıyor. Oyunculara minyatür kalelere sırayla kafa ve ayakla gol atma çalışması yaptırılıyor. Sarı lacivertlilerin taktik idmanı ise daha farklı geçiyor. Geçmiş yıllarda maçta 11’de forma giyecek oyunculara yelek dağıtılarak yapılan antrenmanlar artık rafa kalktı.

Taktik çalışmada neler yapıyor?

Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut maçtan bir gün önce gerçekleştirilen taktik çalışmasında yapay oyuncu figürleri ile bütün oyuncuları ayırmadan gözlemliyor. Taktik idmanında farklı orta metotları hücum setleri, gol vuruşları, korner, serbest vuruş setleri üzerinde duruluyor.

Oyunculara sık sık uyarı

İdmanı sık sık kesen Erol Bulut oyuncularını onların konuştukları dilde uyarıyor ve ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. Antrenmanda uygulanan oyun setleri fotoğraf halinde Ülker Stadı’nın soyunma odasına asılıyor. Oyuncular maça çıkmadan önce son kez fotoğraflanan setleri gözden geçirerek sahaya çıkıyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler